Østjyllands Politi beroliger forældre og elever: - Vi leder ikke efter en mand i en hvid varevogn

Politiet afviser nu, at en gerningsmand kører rundt i Østjylland i en hvid varevogn og forsøger at lokke børn ind i bilen. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Østjyllands Politi beroliger forældre og elever: - Vi leder ikke efter en mand i en hvid varevogn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Østjyllands Politi har den seneste tid efterforsket en række episoder, hvor borgere har fortalt om en mand, der har henvendt sig til børn i Hadsten og i det nordlige Aarhus. Der er dog intet, der tyder på, at der lige nu er en gerningsmand, som kører rundt i en hvid varevogn og forsøger at lokke børn ind i bilen.

AARHUS: Anmeldelser om at to skolebørn i Hadsten blev forsøgt lokket ind i en hvid kassevogn af en ukendt mand fik 17. januar Østjyllands Politi til at undersøge, om der var en sammenhæng mellem de to hændelser og en række andre lignende episoder fra den nordlige del af Aarhus.

- Ud fra signalement og beskrivelsen af den hvide varevogn kan vi ikke udelukke, at der kan være tale om den samme gerningsmand. Omvendt kan vi heller ikke med sikkerhed kæde sagerne sammen, sagde kommunikationsrådgiver Jakob Christiansen ved den lejlighed.

Onsdag afviste Østjyllands Politi så selv den sammenhæng. Det skete, efter at politiet har haft kontakt med føreren af en hvid varevogn i Hadsten. Tirsdag talte de med en mand, som en 11-årig dreng var blevet skræmt af i en bil på Bjørnkærvej ved Randers. I begge tilfælde var der, efter politiets vurdering, tale om legale forhold.

Det fortæller Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

I tidligere tilfælde har anmeldelser også vist sig at være misforståelser - for eksempel da en hjælpsom mor i Hjortshøj blev forvekslet med en mulig børnelokker.

- Vi tager alle anmeldelser om mulige børnelokkere alvorligt, og vi forsøger i hvert eneste tilfælde at finde frem til den person, som har skabt utryghed. Der har i flere tilfælde været forskellige signalementer og forskellige beskrivelser af den bil, manden har kørt i, og vores efterforskning giver os ingen grund til at tro, at der lige nu er en bestemt gerningsmand i Østjylland, der kører rundt og forsøger at lokke børn til at køre med, forklarer politiinspektør Michael Kjeldgaard.

Politiet forstår bekymring

I nogle af de sager, der er anmeldt, har efterforskningen foreløbigt ikke kunne føre til en endelig afklaring af, hvad der præcist er sket. I andre sager er det politiets vurdering, at der har været tale om misforståelser eller forhold, der ikke har givet grundlag for videre efterforskning.

- Jeg kan sagtens forstå, at man som forælder bliver bekymret for ens barn, og vi er glade for, at borgerne ringer til os, hvis de ser noget mistænkeligt. Samtidigt er det vigtigt, at man ikke mistænker alle, der kører rundt i en varebil. Vi leder p.t. ikke efter en hvid varevogn eller et andet bestemt køretøj. Men vi efterforsker selvfølgelig alle de sager, hvor der er sket noget mistænkeligt, ligesom vores forebyggende enhed er på sagerne og blandt andet går i dialog med skolerne, skriver Michael Kjeldgaard.

Tirsdag kunne Århus Stiftstidende fortælle, at en hvid varebil på Strandskolens parkeringsplads havde skræmt nogle piger i 4. klasse. Oplevelsen fik skoleleder Jesper Kousholt til at advare forældre og elever med et opslag på skolens hjemmeside.

Skolen har ifølge Jesper Kousholt efterfølgende fået et par henvendelser fra forældre, som selv mener, at det godt kan have været deres varevogn, som pigerne så holde på parkeringspladsen. Onsdag informerede skolen derfor eleverne i de mindre klasser om, at der formentlig ikke havde været tale om en børnelokker i en hvid varebil alligevel.

- Men på grund af episoderne andre steder i det nordlige Aarhus har vi stadig opmærksomhed på sagen, og vi har blandt andet indsat ekstra gårdvagter, fortæller skolelederen.

Fortsætter efterforskning

Østjyllands Politi fortsætter nu den videre efterforskning af de episoder, der endnu ikke er afklaret.

Det drejer sig blandt andet om en episode der udspillede sig tirsdag 15. januar klokken 15.15, hvor en 9-årig pige fra Katrinebjergskolen og hendes veninde blev anråbt, da de kom gående ad Arendalsvej tæt på skolen. Her var der tale om en mand i en hvid varevogn, der forsøgte at tale pigerne hen til sin vogn.

Manden bag den episode kørte i en hvid kassevogn med gule nummerplader. Han beskrives som:

  • Cirka 30 år.
  • Cirka 185 centimeter høj.
  • Almindeligt bygget.
  • Lysebrunt, kort hår.
  • Skægstubbe.
  • Iført langærmet hvid trøje og sorte bukser.

Politiinspektør Michael Kjeldgaard fortæller, at politiet forebyggende har været ude på flere skoler - heriblandt Katrinebjergskolen - for at tale med elever og lærere og give råd til hvordan de skal tackle eventuelle kommende episoder.

Dertil kommer en episode ved Lystrup Skole, hvor en pige 31. oktober blev forsøgt lokket ind i en varebil. Her var der dog tale om en sort varebil.

Østjyllands Politi beroliger forældre og elever: - Vi leder ikke efter en mand i en hvid varevogn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce