Øv i Aarhus, Odder og Norddjurs - hurra i Syddjurs, Favrskov og Skanderborg

Dansk Arbejdsgiverforening har endevendt arbejdet på de kommunale jobcentre i de danske kommuner. Der er uddelt plusser og minusser til kommunerne i Østjylland. Arkivfoto: Michael Bothager/Scanpix

Øv i Aarhus, Odder og Norddjurs - hurra i Syddjurs, Favrskov og Skanderborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dansk Arbejdsgiverforening har kigget kommunernes indsats for ledige i kortene. Der er især ros til markante forbedringer i Syddjurs, mens tal fra Aarhus, Odder og Norddjurs er mindre prangende.

Østjylland: I Aarhus, Odder og Norddjurs er der skidt nyt om kommunernes arbejde for at få dagpengemodtagere i arbejde. Til gengæld går det rigtigt godt i Syddjurs, Skanderborg og Favrskov kommuner.

Det er nogle af konklusionerne i en ny undersøgelse af beskæftigelsesindsatsen i landets kommuner. Den er lavet af Dansk Arbejdsgiverforening, der hvert kvartal udgiver nøgletal for området

Ifølge tallene er der nu i Odder Kommune flere dagpengemodtagere, som afventer deres første samtale med jobcentret efter, de er blevet ledige. I løbet af den første måneds ledighed kom 70 procent til den første samtale med jobcentret. Det tal var i samme periode sidste år oppe på 80 procent.

- Det er kedeligt, at tallene går den forkerte vej i Odder, når vi ved, hvor afgørende det er at få skabt en tidlig kontakt mellem jobcentret og den nyledige. Og kigger man længere mod syd i regionen til Hedensted kommune, er 87 procent af de nyledige borgere her i kontakt med jobcentret inden for den første måned. Det mål burde man også sætte sig i Odder, siger chefkonsulent Ann B. Poulsen, Dansk Arbejdsgiverforening.

De østjyske kommuner
Dansk Arbejdsgiverforening undersøger hvert kvartal de 98 danske kommuners indsats for beskæftigelse. Nøgletallene baserer sig på data fra Jobindsats.dk, som er en del af STAR Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering.Nøgletallene beskriver, hvordan kommunen klarer sig på områderne: Forgæves rekruttering, tidspunkt for første samtale på jobcenter, langtidsledige med på jobfremgangen, integrationsgrunduddannelse for flygtninge. Her følger konklusionerne for de østjyske kommuner:

Aarhus Kommune: Kommunen er dårlig til at få nye dagpengemodtagere til første samtale. Kun 63 pct. af de nye dagpengemodtagere kommer til første samtale inden for en måned, hvilket er den laveste andel blandt sammenlignelige kommuner i regionen. Kommunen er god til at reducere antallet af langtidsledige, som er faldet med 8 pct. det seneste år.

Favrskov Kommune: Kommunen er god til at få nye dagpengemodtagere til første samtale. Hele 79 pct. af de nye dagpengemodtagere kommer til første samtale inden for en måned. Kommunen er god til at reducere antallet af langtidsledige, som er faldet med 17 pct. det seneste år.

Skanderborg Kommune: Kommunen er god til at få nye dagpengemodtagere til første samtale. Hele 82 pct. af de nye dagpengemodtagere kommer til første samtale inden for en måned

Odder Kommune: Kommunen er dårlig til at få nye dagpengemodtagere til første samtale. Andelen af nye dagpengemodtagere der kommer til samtale inden for en måned er 70 pct. Dette er betydeligt færre end den sammenlignelige kommune Hedensted, hvor andelen er hele 87 pct. Kommunen er god til at reducere antallet af langtidsledige, som er faldet med 32 pct. det seneste år. Dette er det største fald blandt sammenlignelige kommuner i regionen.

Syddjurs Kommune: Kommunen er blevet bedre til at få nye dagpengemodtagere til første samtale. Hele 71 pct. kommer til første samtale inden for en måned, mod kun 59 pct. samme periode sidste år. Kommunen er god til at reducere antallet af langtidsledige, som er faldet med hele 32 pct. det seneste år. Dette er den største reduktion blandt sammenlignelige kommuner i regionen.

Norddjurs Kommune: Kommunen er blevet dårligere til at få nye dagpengemodtagere til første samtale. Kun 61 pct. af de nye dagpengemodtagere kommer til første samtale inden for en måned mod 73 pct. i samme periode sidste år. Kommunen er dårlig til at reducere antallet af langtidsledige. Antallet af langtidsledige er steget med hele 22 pct. det seneste år. Kommunen er den eneste blandt de sammenlignelige kommuner i regionen, der har oplevet en tilgang til antallet af langtidsledige.

Nedtur på Norddjurs

Også Norddjurs Kommune er ifølge Dansk Arbejdsgiverforenings tal blevet dårligere til at få nye dagpengemodtagere til første samtale.

Kun 61 procent af de nye dagpengemodtagere kommer til første samtale inden for en måned mod 73 procent i samme periode sidste år.

Desuden fortæller tallene, at kommunen på Norddjursland er dårlig til at reducere antallet af langtidsledige. Antallet af langtidsledige er steget med hele 22 procent det seneste år. Kommunen er den eneste blandt de sammenlignelige kommuner i regionen, der oplever en tilgang til antallet af langtidsledige.

Ifølge arbejdsgiverforeningen har Aarhus Kommune også vanskeligheder. Det konkluderes, at den store kommune er dårlig til at få nye dagpengemodtagere til første samtale.

Kun 63 procent af de nye dagpengemodtagere kommer til første samtale inden for en måned, og det er den laveste andel blandt sammenlignelige kommuner i regionen.

Syddjurs på fremmarch

I den anden ende af Dansk Arbejdsgiverforenings skala er blandt andet Syddjurs Kommune.

71 procent af nye dagpengemodtagere i Syddjurs kommune kommer til samtale på jobcentret inden for den første måned, de er ledige. I samme periode sidste år skete det kun for 59 procent af de nyledige i kommunen.

- Det er glædeligt at følge den positive udvikling i forhold til kontakten med borgere, der netop er blevet ledige. Al erfaring viser, at en tidlig indsats er med til at begrænse ledigheden og få de nyledige tilbage i job. Og her har Syddjurs rykket sig væsentligt i forhold til sidste år ved samme tid, siger chefkonsulent Ann B. Poulsen.

Også i indsatsen overfor langtidsledige i kommunen tager udviklingen Syddjurs en positiv retning. Kommunen tegner sig for et fald på 32 procent i antallet af langtidsledige i forhold til sidste år ved samme tid.

Syddjurs placerer sig dermed væsentligt bedre end nabokommunen Aarhus, der sammenlignet med sidste år kan mønstre et fald på otte procent i antallet af langtidsledige.

- Faldet i antallet af langtidsledige i Syddjurs er gode nyheder. Ikke alene for kommunens økonomi, men bestemt også overfor den enkelte, der efter en meget lang periode igen er i kontakt til en arbejdsplads og bliver en del af det fællesskab, det indebærer, forklarer Ann B. Poulsen.

Øv i Aarhus, Odder og Norddjurs - hurra i Syddjurs, Favrskov og Skanderborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce