Også mænd vil lede Kvindemuseet i Aarhus

Bodil Olesen er eneste tilbage af Kvindemuseets tre direktører. Foto: Axel Schütt

Også mænd vil lede Kvindemuseet i Aarhus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

37 har søgt jobbet som leder af museet, der kun har haft kvinder på topposten siden begyndelsen.

AARHUS: Når Kvindemuseet i Aarhus snart ansætter en ny direktør, kan det blive en mand. Hvis det sker, vil det være første gang.

Kvindemuseet i Danmark, som det officielt hedder, er fra 1984 og har alene haft kvindelige direktører - tre af slagsen: Bodil Olesen, Merete Ipsen og Lene Mørk. I december sidste år var to tilbage, og da gik Merete Ipsen på pension. Hun har været med fra begyndelsen og fyldte 70 år sidste år.

Tilbage i ledelsen er Bodil Olesen, og museet søger nu en direktør, der skal arbejde sammen med hende.

37 har søgt jobbet, oplyser advokat Merete Andersen, der er formand for museets bestyrelse.

Er der mænd iblandt?

- Ja, der er en god blanding af både mandlige og kvindelige kandidater, oplyser Merete Andersen.

Ansøgerne kommer fra både ind- og udland.

- Der er flere spændende profiler, og vi er indtil videre godt tilfredse med antallet, siger Merete Andersen, der venter, at en ny direktør vil være fundet i marts.

Museet vil i år også ansætte en souschef med en administrativ profil. Den nye direktør skal sparre med bestyrelsen om arbejdsfordelingen mellem de to.

Kvindemuseet
Kvindemuseet i Danmark er fra 1984 og et af verdens få kvindemuseer. Det ligger på Domkirkepladsen 5 i Aarhus og sætter fokus på kvinders liv og virke samt diskuterer kønsproblematikker, ligestilling, krop og seksualitet

Fokus på kønskultur

Kvindemuseet sætter fokus ikke bare på kvinder, men på kønskultur og debatterer kønsproblematikker, ligestilling, krop og seksualitet. Museets vision er via sin samling, forskning og formidling at skabe nysgerrighed, dialog, refleksion og viden om kønnets betydning - historisk, aktuelt og i fremtiden, skriver museet i opslaget til jobbet.

Processen er allerede godt i gang, Kvindemuseet er med til at sætte kønsfaglige spørgsmål på agendaen både i ind- og udland og arbejder målrettet med at sætte nye standarder både inden for indsamling, registrering, bevaring, forskning og formidling. Og med at åbne døre for alle køn.

Museet ønsker en stærk og udadvendt person med museumsrelevant uddannelse, baggrund og erfaring. Personen skal være kreativ og give museet en endnu stærkere stemme i museumsverdenen og den kønspolitiske diskussion.

Også mænd vil lede Kvindemuseet i Aarhus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce