Optimistisk trafikstyrelse: Forventer stadig letbanen får grønt lys onsdag

Aarhus Letbane er efterhånden ikke så ny i trafikken, som der står på siden af dette tog. I snart tre måneder har der kørt tomme tog rundt i Aarhus. Nu er der udsigt til, at letbanen på torsdag må køre med passagerer ombord. Foto: Mads Dalegaard/Scanpix

Optimistisk trafikstyrelse: Forventer stadig letbanen får grønt lys onsdag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- Godkendelsesproces kører efter planen, siger vicedirektør Kaare Clemmesen fra Trafikstyrelsen. Han forventer, at Aarhus Letbane får sin godkendelse onsdag.

Trafikstyrelsens sagsbehandlere er endnu ikke stødt på uoverskuelige mangler, udeståender eller andre problemer i materialet fra Aarhus Letbane.

Og efterhånden som de nærmer sig bunden af dokumenter, falder risikoen for, at det sker.

- De kører efter planen. Der er ingen afvigelser. Derfor er meldingen den samme som i weekenden. Vi har stadig en klar forventning om, at vi kan godkende Aarhus Letbane i løbet af onsdag 20. december, siger Kåre Clemmesen, vicedirektør i Trafikstyrelsen.

På tide vil mange mene. Det er meget tæt på at være tre måneder siden, at Trafikstyrelsen - til stor overraskelse for Aarhus Letbane - afviste at godkende banen, der lørdag 23. september måtte aflyse sin stort anlagte åbningsfest.

Vi har stadig en klar forventning om, at vi kan godkende Aarhus Letbane i løbet af onsdag 19. december
Kaare Clemmesen, vicedirektør i Trafikstyrelsen

Styr på sikkerheden

- Materialet er uhyre omfattende. Men sagen er, at vi skal være sikre på, at letbanen har styr på sikkerheden. Og det har vi ikke været sikre på. Det, vi modtog i første omgang, var simpelthen ikke i en tilstand, så vi kunne godkende det, siger Kåre Clemmesen.

Når Aarhus Letbane får sin godkendelse, sker det på en lang række vilkår.

Noget skal være i orden nu. Andet kan vente to måneder eller endnu længere ude i fremtiden.

- Det kan for eksempel være regler for vedligehold, for eksempel sammensvejsning i tilfælde af skinnenedbrud. Det knytter sig til vedligehold på længere sigt, og det er klart, at det ikke behøver at være færdig-beskrevet nu, siger Kåre Clemmesen.

Han forklarer, at alene processen med at finde ud af, hvad der krævede godkendelse nu, og hvad der kan vente, har været lang og omfattende.

Når Aarhus Letbane har godkendelsen i hus, er den klar til at åbne for kørsel med passagerer med kort varsel.

Optimistisk trafikstyrelse: Forventer stadig letbanen får grønt lys onsdag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce