Orienteringsløb i frihedskæmpernes fodspor

Motionstilbuddet »Kend Aarhus« blander oplevelser med motion, og det er et hit blandt århusianerne. På åbningsdagen i efteråret blev der uddelt 3.000 kort til interesserede. Forårets fire ture går tæt på besættelsestiden. Privatfoto

Orienteringsløb i frihedskæmpernes fodspor

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Motionstilbuddet »Kend Aarhus« inviterer på ture i besættelsestidens Aarhus.

Bliv klogere på besættelsestiden mens du dyrker motion. Sådan lyder tilbuddet fra »Kend Aarhus«, som har arrangeret fire ture rundt i midtbyen i løbet af foråret.

Den første historiske motionstur finder sted lørdag 3. marts kl. 11-14, hvor man kan opleve de mest markante steder under besættelsen i Aarhus. Turen går både forbi mindesmærker for faldne frihedskæmpere og til markante steder, der blev lagt i ruiner under eksplosioner.

Deltagerne kommer også en tur omkring Besættelsesmuseet, hvor Gestapo havde sit hovedkontor. Her kan man høre om kendte århusianere, der på fjendens side var med til at sende modstandsfolk i døden, som stikkeren Grethe Bartram og massemorderen Kaj Henning Bothildsen Nielsen.

Bag initiativet står de to århusianske orienteringsklubber OK Pan og Aarhus 1900 Orientering, som i samarbejde med historiker Doron Haahr har udviklet tematurene.

Som deltager får man et kort over byen, som viser vej til de historiske lokaliteter vedlagt en lille beskrivelse.

Det er også muligt at finde vej til stederne helt uden kort og i stedet begive sig ud på en historisk skattejagt eller geocaching, hvis man har en gps.

Har man en smartphone, kan man hente historien om stederne frem ved at scanne de tilhørende QR-koder.

Motionstilbuddet »Kend Aarhus« krydrer bevægelse og oplevelser, og det falder i århusianernes smag.

Da »Kend Aarhus« blev introduceret i efteråret blev der på åbningsdagen udleveret 3000 kort til interesserede byvandrere og løbere. Både børn og voksne kan være med, og man bestemmer selv tempoet.

I løbet af foråret holder »Kend Aarhus« i alt fire løb. De øvrige finder sted 31. marts, 21. april og 5. maj og det er gratis at deltage.

Mødested for alle løb er Lille Torv, hvor der i tidsrummet kl. 11-14 er kortudlevering og instruktion.

Blandt deltagerne trækkes lod om bogen »Den århusianske massemorder«, skrevet af Besættelsesmuseets leder, museumsinspektør Søren Tange Rasmussen og redaktør Jens Kaiser.

Orienteringsløb i frihedskæmpernes fodspor

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce