Otte tasker stjålet fra bil: Udvekslingsstuderende står uden computere og id-papirer

Det var det her syn, der mødte de udvekslingsstuderende fredag aften. Privatfoto

Otte tasker stjålet fra bil: Udvekslingsstuderende står uden computere og id-papirer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Luca Gero og hendes medstuderendes fredag aften fik en ærgerlig afslutning, da otte af deres tasker blev stjålet fra en parkeret bil.

AARHUS: Fredag skulle have været en hyggelig dag og aften for ungarske Luca Gero og hendes medstuderende fra interkulturelle studier på Aarhus Universitet. Universitet havde arrangeret en dag for de nye udvekslingsstuderende, som først bød på arbejde på studiet og efterfølgende en tur i fredagsbar. Der var dog ikke pause mellem de to, derfor havde de fleste af dem stadig deres tasker med rundt, så da fredagsbaren begyndte at blive fyldt omkring klokken 19, besluttede de sig for at lægge deres tasker et andet sted.

- Der var nogle skabe, men dem skulle vi have en hængelås til og det havde vi ikke fået at vide på forhånd, så det var der ikke nogen af os, der havde. Og da garderoben var på eget ansvar, blev vi enige om at lægge vores ting i en bil på parkeringspladsen, fordi vi regnede med, at det var sikkert. Så det gjorde vi og dækkede tingene til med jakker og tæpper, fortæller Luca Gero.

Det skulle de dog ikke have gjort. For et par timer efter, da arrangementet var slut og de ville hente deres ting, kom de tilbage til en smadret bagrude og en bil, der var tømt for tasker. I seks af taskerne lå der bærbare computere, og da fredag også var registreringsdag for de studerende, havde de alle pas og andre id-papirer med sig. Episoden blev selvfølgelig meldt til politiet, men heller ikke det var sådan ligetil, fortæller Luca Gero.

- Mange af de andre studerende har ikke noget CPR-nummer, derfor er det meget besværligt at melde ting til politiet. Det havde jeg, men jeg skal til gengæld en tur til ambassaden i København og have nyt pas nu, siger hun.

- Det skuffer mig

Det allerbedste for Luca Gero og hendes medstuderende ville naturligvis være, at de kunne få deres ting tilbage, men det virker ikke umiddelbart sandsynligt. Så i stedet håber hun at kunne være med til at advare andre studerende - både danske og udenlandske.

- Jeg vil gerne fortælle andre, at de skal have en forsikring. Det fik vi ikke noget at vide om ved studiestart, men når sådan noget her sker, er det vigtigt at have en ordentlig forsikring, siger hun.

Luca Gero flyttede til Aarhus for 14 dage siden, da hun startede på sin master på Aarhus Universitet. Inden da havde hun boet fire år i Aalborg uden at have oplevet tyveri - på to uger i Aarhus har hun fået stjålet sin cykel og nu oplevet det her.

- Det skuffer mig, for jeg troede egentlig, at Danmark var et sikkert land. Men hvis jeg skal sige noget positivt om oplevelsen, så er det, at vi udvekslingsstuderende er kommet tættere på hinanden, siger hun, og understreger, at hun ikke har mistet troen på århusianere som sådan:

- De danskere der går i vores klasse var meget hjælpsomme, og vi ville slet ikke vide, hvad vi skulle have gjort i fredags uden dem. De er heldigvis meget venlige og åbne over for os, siger Luca Gero.

Bilen, som tingene blev stjålet fra, holdt parkeret på parkeringspladsen bag Nobelparken.

Otte tasker stjålet fra bil: Udvekslingsstuderende står uden computere og id-papirer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce