Ottende Food festival er slut: Aarhus er epicenter for fødevarebranchen

Anna Lund er direkør for Food Festival, som over tre dage og med 30.000 besøgende sætter fokus på stort set alt inden for fødevarebranchen. Foto: Jens Thaysen

Ottende Food festival er slut: Aarhus er epicenter for fødevarebranchen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tre dages madfestival er slut, og trods regnvåde øjeblikke, er direktøren ovenud tilfreds.

AARHUS: Tangkrogen lagde i weekenden for ottende gang græstæppe til Nordens største madfestival, der på tre dage havde besøg af omkring 30.000 mennesker.

Det er lidt over sidste års besøgstal, som også var en regnvåd affære, og det glæder festivalens direktør Anna Lund.

- Folk er tilsyneladende fuldstændig ligeglade med lidt regn, for det væltede ind med gæster både fredag og lørdag, og når bygerne kom, søgte folk bare ly i teltene, indtil det blev tørvejr, fortæller hun til Århus Stiftstidende.

- Vores gæster tog virkelig godt imod vores nye tiltag i år. Ikke bare det helt nye område Sundhed & Bæredygtighed, hvor der var stor opbakning og en enorm lyst til at involvere sig i forskellige debatter, men i høj grad også i vores workshops med de allerstørste kokke. Alt var udsolgt, og både gæsterne og kokkene selv nød arrangementet - især var det fantastisk at se begejstringen hos elever fra Aarhus Tech over at møde deres idoler, og så at se, hvordan kokkene var bevidste om det og ikke var blege for at stille op til en selfie med eleverne.

Det er den eneste madbegivenhed i Danmark, hvor man samler samtlige grene af branchen.
Anna Lund, direktør, Food Festival

Nyhedene står i kø

Det var ottende gang, at Food Festival fandt sted, og på spørgsmålet om det ikke kan være svært at skulle finde på nyt hvert år, svarer Anna Lund:

- Slet ikke. Den her branche udvikler sig konstant, så et år imellem hver festival er faktisk lang tid i forhold til den kreativitet og innovation, der er på området.

Hvad ville fødevarebranchen være uden Food Festival?

- Den ville i hvert fald være et udstillingsvindue fattigere. Det er den eneste madbegivenhed i Danmark, hvor man samler samtlige grene af branchen. Og at kunne mødes og inspirere hinanden og følge med i, hvad der sker, er med til at give ny energi og til at skabe iderigdom. Derfor er festivalen vigtig som en fælles platform.

Kunne man forstille sig, at festivalen en dag rykkede væk fra Aarhus for at blive endnu større?

- Nej, det er her, vi hører hjemme. Aarhus er epicentret for alle de spændende ting, der foregår i fødevarebranchen, konstaterer Anna Lund.

Food Festival debuterede i 2012 med omkring 25.000 besøgende.

Ottende Food festival er slut: Aarhus er epicenter for fødevarebranchen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce