P-hus ligger i ruiner, men: Overdækning af banegrav kan løse cyklisters problem

Behovet for cykelparkering er så stort, at cykelparkeringen på Bruuns Bro ikke rækker. Aarhus Kommune planlægger derfor en midlertidig cykelparkering ved Hallssti. Foto: Kim Haugaard

P-hus ligger i ruiner, men: Overdækning af banegrav kan løse cyklisters problem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mens p-hus for cykler ved Hallssti er sendt til tælling, arbejder Teknik og Miljø på midlertidig løsning.

AARHUS: Ud af ruinerne af parkeringshuset ved Hallssti rejser der sig nu en ny løsning, så cyklister kan parkere deres cykler centralt og under ordentlige forhold.

I første omgang en midlertidig løsning til parkering af cirka 200 cykler.

På længere sigt en permanent cykelparkering, integreret i den overdækning af banegraven, DSB Ejendomme vil sætte i værk i forbindelse med elektrificeringen af jernbanen mellem Fredericia og Aarhus.

Planen om at bygge et parkeringshus til 2000 cykler ved Hallssti ligger i ruiner, fordi huset vil komme til at ligge over vareindleveringen til Bruuns Galleri.

Og det har ikke været muligt at finde en løsning, så parkeringshusets støttepiller ikke gør Bruuns Galleris varegård ufremkommelig for lastbiler.

Aarhus Kommunes cykelekspert, Pablo Celis, forklarer, at Teknik og Miljø er i gang med at planlægge en midlertidig løsning i form af et dæk fra Hallssti ud over banegraven.

- Vi mener, at vi kan lave det uden at genere Bruuns Galleris vareindlevering, siger Pablo Celis.

Han skønner, at det midlertidige dæk kan etableres for cirka 250.000 kr.

- Vi forhandler med Bruuns Galleris ejer, Steen og Strøm, men jeg må understrege, at vi endnu ikke har en løsning forhandlet på plads, siger Pablo Celis.

Vi forhandler med Bruuns Galleris ejer, Steen og Strøm, men jeg må understrege, at vi endnu ikke har en løsning forhandlet på plads
Pablo Celis, cykelekspert

Samlet løsning

Hvis det lykkes DSB Ejendomme at komme igennem med sin plan om at overdække banegraven og opføre en helt ny bydel, så er det planen at lave cykelparkering i forbindelse med overdækningen.

"Cykelparkering og taxa-flow tænkes integreret i helhedsplanen for projektet. I samarbejde med Aarhus Kommune vil der være mulighed for at indrette en samlet cykelparkeringsløsning til afløsning af den eksisterende cykelparkering på og ved Bruuns Bro," står der i det materiale, DSB har sendt til Aarhus Kommune.

Lykkes det at realisere banegravsoverdækningen, må cyklisterne klare sig med den midlertidige løsning ved Hallssti i 4-5 år.

Elektrificeringen af jernbanen mellem Fredericia og Aarhus, som overdækningen skal ske samtidig med, er planlagt til at foregå fra 2021 til 2023.

- Så måske ender historien alligevel lykkeligt, siger Pablo Celis.

P-hus ligger i ruiner, men: Overdækning af banegrav kan løse cyklisters problem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce