Cykeltunnel ramt igen: Vand siver ind

Frost og kulde får betonen i cykeltunnelen under Bernhardt Jensens Boulevard til at trække sig sammen. Derfor skal cyklister passe på i frostvejr. Der siver nemlig vand ud på vejbanen. Foto: Axel Schütt

Cykeltunnel ramt igen: Vand siver ind

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Cykeltunnel under Bernhardt Jensens Boulevard kan bare ikke holde på vandet.

AARHUS: Cyklister skal passe på, når de kører gennem cykeltunnelen under Bernhardt Jensens Boulevard.

Og de skal i særlig grad passe på, når temperaturen sniger sig ned under frysepunktet.

Cykeltunnelen er nemlig sprunget læk, så vand fra kanalen ved siden af siver ind - med risiko for, at det fryser til is og bliver til en farligt glat vejbane for vinterens cyklister.

- Vi har prøvet at lappe med nyt beton, men så dannes der huller og revner andre steder, siger Gitte Frøkjær, der er projektleder ved Teknik og Miljø i Aarhus Kommune.

Frost og kulde

Andre tunneler - den under Limfjorden og den under Storebælt for eksempel - kan godt holde tæt. Hvorfor kan cykeltunnelen ikke?

- De står helt under vand. Det gør den her ikke. Og derfor er den udsat for en anden påvirkning af frost og kulde. Vandet i kanalen stiger og falder. Det betyder, at betonen trækker sig sammen og udvider sig. Sammen med trykket fra vandet i kanalen, betyder det, at der trænger vand ind i tunnelen, forklarer Gitte Frøkjær.

Cykeltunnelen sprang første gang læk i foråret, og i september brugte firmaet Christiansen og Essenbæk 14 dage på at lappe lækken.

Ved den lejlighed betegnede Gitte Frøkjær firmaet Christiansen og Essenbæk som "de mest professionelle folk til at udføre arbejdet".

Effektiv løsning

Mener du stadig det. Reparationen virkede jo ikke?

- Jo, det virkede dengang. Nu er der sket noget nyt, siger Gitte Frøkjær.

Hun sætter sig nu sammen med de rådgivende ingeniørfirmaer, der har projekteret og fører tilsyn med cykeltunnelen, med det formål at finde en løsning, der effektivt holder vandet væk fra tunnelen.

- Vi er kede af situationen. Og vi har sat skilte op, der advarer cyklister om, at de skal passe på i sne- og frostvejr, siger Gitte Frøkjær.

At man skal passe på i tunnelen kan Henriette Hansen tale med om. Hun kom i august slemt til skade, da hun væltede på sin cykel i tunnelen.

Her havde udsivende vand skabt en stor bule i asfalten. Derfor var der meget lidt plads, da Henriette Hansen cyklede ind i tunnelen, hvor hun blev væltet omkuld af slangen fra en slamsuger og styrtede.

Cykeltunnel ramt igen: Vand siver ind

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce