Plads til 2.500 nye elever på skolerne

Næshøjskolen i Harlev har mange ledige lokaler og har plads til at opsuge yderligere 280 elever frem mod 2026. Det bør byrådet udnytte i langt højere grad og tillade mange flere nye boliger i Harlev, mener Venstres rådmand. Foto: Axel Schütt

Plads til 2.500 nye elever på skolerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Folkeskoler i 11 lokalområder har ledige lokaler, som giver plads til at opsuge yderligere 2.500 elever, viser tal fra Børn og Unge.

AARHUS: Det er muligt at opsuge 2.500 nye elever på eksisterende skoler i 11 lokalområder i Aarhus uden at der er behov for at udbygge skolerne. Simpelthen fordi skolerne står med ledige lokaler og mangler børn.

Og den kapacitet bør Aarhus forstå at udnytte bedre, når man byplanlægger. Både fordi det er billligere ikke at skulle bygge til andre steder, og fordi det giver skolerne en bedre økonomi og dermed handlemuligheder, at de er fyldt op med elever.

- De 2.500 børn kan vi optage på eksisterende skoler uden at vi skal bygge til, men det kræver, at der er arealer til udvikling af nye boliger i de områder, siger Bünyamin Simsek.

Ledig plads
I 11 lokalområder i Aarhus er der ledig kapacitet på skolerne svarende til yderligere 2.500 elever. Det giver mulighed for at udbygge med 5.600 nye boliger i disse områder uden at skolerne behøver at blive udvidet, lyder beregningen fra Børn og Unge.

De 11 områder er:

Harlev, der kan udvides med 700 nye boliger.

Viby, med plads til at bygge 1.200 nye boliger.

Mårslet med plads til 100 nye boliger.

Tilst og Sabro med plads til 1.300 boliger.

Brabrand-Gellerup med plads til 300 boliger.

Skæring, Egå og Lystrup-Elsted med plads til 1.200 boliger.

Trige, Spørring og Hårup med plads til 700 boliger.

Harlev og Tilst

Et eksempel: Børn og Unge har regnet sig frem til, at der eksempelvis er plads til 280 nye elever på Næshøjskolen i Harlev uden at bygge til skolen, fordi skolen i 2026 vil have 12 ledige lokaler. Det svarer omregnet til, at der er mulighed for at bygge 700 nye boliger i Harlev.

I forslag til Kommuneplan 2017, som netop nu er til drøftelse i teknisk udvalg, inden byrådet senere senere skal vedtage den, åbnes der mulighed for at opføre ekstra 120 nye parcelhuse syd for Harlev foruden de 150 familieboliger, der er mulighed for inden for den gældende kommuneplan. Men Bünyamin Simsek mener som politiker, at det er alt for få, fordi skolen netop har kapaciteten til langt flere boliger.

- Samtidig mangler vi områder, hvor familier har mulighed for at bygge hus og have, mener rådmanden.

Et andet eksempel på ledig kapacitet er Tilst-området, hvor områdets to skoler tilsammen har kapacitet til at opsuge yderligere 396 elever frem til 2026 inden for de eksisterende rammer og uden at Tilst Skole og nok især Skjoldhøjskolen behøver at bygge til. Den ledige skolekapacitet svarer omregnet til, at der kan opføres 1.000 nye boliger i Tilst.

Plads til 2.500 nye elever på skolerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce