Plan om friplejehjem i nyt kvarter ved Gellerup

Det er i kilen her mellem Åby Ringvej og Gudrunsvej, at der er forhandlinger om at placere et friplejehjem. Foto: Google Maps

Plan om friplejehjem i nyt kvarter ved Gellerup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Entreprenørkoncernen A. Enggaard forbereder stort byggeri på 60.000 kvadratmeter ved Gellerup, der ud over boliger og erhverv skal indeholde friplejehjem og daginstitution. Ifølge lokalplanforslaget glider muligheden for en moské derimod ud af planerne for området.

BRABRAND: Aarhus kan få endnu et friplejehjem, hvis ellers kabalen om en ny, stor lokalplan i Gellerup går op. Aarhus Byråd skal tage stilling til efter sommerferien.

Det er entreprenørkoncernen A. Enggaard A/S, der planlægger at bygge 60.000 kvadratmeter boliger, erhverv og altså også et friplejehjem i kilen mellem Åby Ringvej og Gudrunsvej i Gellerup. Desuden skal der i området afsættes plads til en ny kommunal børnehave.

- Vi er langt i en dialog med en driftsherre om et friplejehjem, men aftalen er ikke endelig på plads. Et friplejehjem vil medvirke til at skabe den diversitet, vi gerne vil lave i området ved Gellerup med både børn, unge og ældre, siger afdelingschef Jens Skinnebach, der har ansvaret for A. Enggaards byggeri Aarhus.

Over for børnehave

Konkret skal friplejehjemmet placeres i den sydligste ende af det store areal, der ses på kortet ved denne artikel.

- Det er tanken, at plejehjemmet kan få udkik ned til en ny børnehave, som kommunen vil opføre på en strimmel jord lige nord for Globus1, fortæller Jens Skinnebach.

Han vil endnu ikke afsløre, hvem man forhandler med om et friplejehjem.

I forvejen er der ét friplejehjem i Aarhus, Aarhus Friplejehjem i Hasselager, som drives af Danske Diakonhjem. Århus Stiftstidende har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Danske Diakonhjem, om det er dem, der eventuelt planlægger en udvidelse i Aarhus.

Et friplejehjem er typisk ejet af en selvejende fond, der ikke skal tjene penge på driften. En kommune betaler sin andel af udgiften til hver beboer, som også skal betale det samme for pladsen som på et kommunalt plejehjem. Men typisk er der på et friplejehjem flere muligheder for at tilkøbe ekstra ydelser, og der er mere lokal frihed.

Ifølge Jens Skinnebach vil det foreslåede friplejehjem ved Gellerup blive på 5.-6.000 kvadratmeter med 50-60 pladser.

- Vi vil gerne tage et ansvar for at skabe en god udvikling i området, og i den sammenhæng er det godt for helheden i området også at få et plejehjem og en børnehave, siger han.

Rådmand positiv

Rådmand for Sundhed og Omsorg, Jette Skive (DF) er åben over for planen:

- Hvis der skal bygges et plejehjem, vil vi selvfølgelig gerne vide det, fordi vi sidder og laver boligplaner netop nu. Men det er godt, at de ældre har flere plejehjem at vælge imellem, og jeg hverken vil eller kan forhindre et friplejehjem. Jeg har besøgt Aarhus Friplejehjem flere gange, og det er et ualmindeligt dejligt sted, som vi har et fantastisk samarbejde med, siger Jette Skive.

Om der lokalt er behov for et plejehjem, er hun derimod mere i tvivl om.

- Vi har ledige pladser på plejehjemmet i Hasle, så vi mangler ikke pladser, siger rådmanden, der medgiver, at et friplejehjem også typisk henter beboere fra hele kommunen.

Nej til moské

I hele udstykningsområdet, som A. Enggaard A/S har kaldt "Helheden" planlægges også et supermarked i det nordligste hjørne ud mod Edwin Rahrsvej og Gudrunsvej.

Ud mod Ringvejen bliver der erhvervsbyggeri. Dels fordi firmaer dermed kan få synlighed, og dels fordi det vil virke afskærmende for trafikstøjen ind mod de 400 boliger i 2-5 etager, som A. Enggaard vil opføre i samarbejde med pensionsselskabet PKA.

Ifølge lokalplanforslag 1103 indeholder lokalplanen også mulighed for et sundhedshus og endnu en idrætshal ved siden af Globus1.

Endelig udgår muligheden for at lave en moské og islamisk kulturcenter på arealerne ud mod Åby Ringvej, fordi der ikke længere er plads til det.

Lokalplanforslaget ventes i byrådet 28. august og senere i offentlig høring i september-november.

Plan om friplejehjem i nyt kvarter ved Gellerup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce