Polakker vil levere dagligvarer til hele Jylland

Amber i Stavtrup har planer om at forsyne en række jyske distributører med varer. Også polsk øl, forklarer Edvinas Levinas fra butikken.


Polakker vil levere dagligvarer til hele Jylland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det nyåbnede polske supermarked Amber i Stavtrup har fart på. Nu skal andre end østjyder også have chancen for at smage polske og litauiske øl og pølser.

Rundt omkring blev der smilet og rystet lidt overbærende på hovederne, da Stiften i" target="_blank">http://stiften.dk/aarhus/polakker-traeder-ind-i-oestjysk-discountkrig">i starten af februar i år kunne fortælle, at et nyt supermarked med polske og litauiske varer var åbnet i Stavtrup.

Butikken uddeler med mellemrum smagsprøver til kunder, som ikke lige har smagen af litauiske og polske varer på tungen.
Butikken uddeler med mellemrum smagsprøver til kunder, som ikke lige har smagen af litauiske og polske varer på tungen.

Polske og litauiske varer. Jamen, øh - hvad skal de her? For de kan da ikke sælges!

Polsk i Stavtrup
<ul><li>I 2012 flyttede Rema 1000 fra Klokkeskovvej i Stavtrup til nye lokaler på Ormslevvej. </li><li>Lokalerne på Klokkerskovvej stod tomme et par år, indtil den polsk/litauiske kæde Amber pludselig rykkede ind i februar i år. </li><li>Butikken i Stavtrup er den første Amber-butik i Danmark - men planen er, at det skal komme flere. </li><li>Ejeren af supermarkedet bor i Dublin, og han ejer tilsvarende supermarkeder i Irland.</li><li>Kundegrundlaget ser ud til at være i orden. Ifølge Danmarks Statistik er der flere end 6000 polakker og litauere alene i Østjylland.</li></ul>
Viktorija Kairelyte fra Viborg fylder gerne indkøbsvognen et par gange om måneden i Stavtrup.
Viktorija Kairelyte fra Viborg fylder gerne indkøbsvognen et par gange om måneden i Stavtrup.

Men nu ser det ud til, at Amber, som supermarkedet hedder, er ved at gøre de kritiske røster til skamme. Butikken er efterhånden fyldt op med varer med fremmedklingende navne, og at dømme efter antallet af biler på p-pladsen er kundetilstrømningen pæn.

»Vi har kunder, der kører hertil helt fra Fyn og Sønderjylland for at handle her. Især drejer det sig om polakker og litauere, som godt vil køre langt for at få specialiteter 'hjemmefra'«, forklarer Edvinas Levinas fra butikken.

Forretningen går så godt, at Amber nu er klar til at udvide med en ny service.

På Facebook søger Amber på litauisk forhandlere i Aarhus, Aalborg, Viborg, Holstebro, Randers, Silkeborg, Herning og Horsens.

Lokale distributører

Amber har ikke planer om at åbne butikker i de pågældende byer, forklarer Edvinas Levinas.

»Vi har en masse kunder rundt omkring i landet, som gerne vil handle hos os, men som synes, det er for langt at køre til Stavtrup. Dem vil vi gerne komme i møde ved at lave aftaler med forhandlere i de pågældende byer.«

Meningen er, at de pågældende forhandlere skal fungere som distributører til lokale borgere. Så vil Amber i Stavtrup med jævne mellemrum sørge for at få bragt varer ud til forhandlerne.

»Det er et helt nyt koncept, som ikke er færdigudviklet endnu. Derfor kan jeg endnu ikke sige så meget om det,« forklarer Edvinas Levinas.

Han tilføjer, at butikken allerede er i kontakt med tre mulige forhandlere i Silkeborg.

Mærkelige boller

Ifølge Edvinas Levinas har Amber en del danske kunder.

»Men de er lidt forsigtige med at kaste sig ud i at købe varer, de ikke kender navnene på,« forklarer han. Af samme årsag uddeler Amber smagsprøver.

Det er især kunder fra de baltiske lande og lande som Rumænien, Ungarn og Polen, der fylder indkøbsvognene i supermarkedet.

En af kunderne, Viktorija Kairelyte fra Viborg, kom til Danmark fra Litauen for syv år siden for at læse. I dag kan hun snart kalde sig speciallæge i radiologi. Hun handler i Amber et par gange om måneden.

I hendes indkøbsvogn stikker en pose med nogle mærkeligt lyse boller i øjnene.

»Ha, ha, det er en slags frikadeller, som er indsvøbt i kartoffeldej. Det er til mine veninder. De smager lidt for specielt, synes jeg.«

Polakker vil levere dagligvarer til hele Jylland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce