Politiet puster seriesvindler i nakken: Har stjålet biler og cykler 26 gange

Butikschef Henrik Graversen, Design Cykler i Risskov, havde sikret sig på alle tænkelige måder, da han lørdag udlånte en cykel til 60.000 kroner til en kunde. Alligevel vendte kunden aldrig tilbage. Det gjorde manden heller ikke i Viborg, da han for en uge siden lånte en cykel til 35.000 kroner hos Fri Bike Shop i Viborg. Foto: Jens Thaysen

Politiet puster seriesvindler i nakken: Har stjålet biler og cykler 26 gange

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Svindleren, som lørdag snuppede en cykel til 60.000 kroner hos Design Cykler i Risskov, er sigtet for 26 forhold.

RISSKOV: Lovens lange arm er tilsyneladende ved at få et solidt tag i kraven på den 29-årige serie-svindler, som forleden stak af med en cykel til 60.000 kroner hos Design Cykler i Risskov.

Manden, der foregav at være yderst cykelinteresseret, dukkede op i butikken i lørdags med ønske om at prøve en af butikkens dyreste cykler, en Trek racercykel til 60.000 kroner.

Det fik han lov til mod at efterlade sygesikringsbevis og kontokort i butikken - men han vendte aldrig tilbage.

Efterfølgende fandt butikken ud af, at manden tidligere har snydt en lang række bilfirmaer på Fyn og i Jylland ved at køre prøveture i dyre biler, som han heller aldrig leverede tilbage.

Nu oplyser Fyns Politi, at manden er sigtet for brugstyveri og bedrageri. Hvis anklagemyndigheden beslutter sig for at rejse tiltale, havner den 29-årige, som efter avisens oplysninger har adresse i Middelfart, i retten.

- Han blev sigtet 28. november sidste år - for i alt 26 forhold, oplyser vicepolitiinspektør Jørgen Andersen, Fyns Politi.

Det var en cykel af denne type, den 29-årige mand glemte at levere tilbage til Design Cykler i Risskov, en Trek Madone 9.5 i farven sølv/blå med stelnummer WTU216QU0210M.  Butikken har udlovet et gavekort på kr. 5000 for oplysninger, som kan bringe cyklen tilbage. Foto: Design Cykler
Det var en cykel af denne type, den 29-årige mand glemte at levere tilbage til Design Cykler i Risskov, en Trek Madone 9.5 i farven sølv/blå med stelnummer WTU216QU0210M. Butikken har udlovet et gavekort på kr. 5000 for oplysninger, som kan bringe cyklen tilbage. Foto: Design Cykler

Varetægtsfængsel?

- Hvad kommer der så til at ske med ham?

- Endnu er der ikke rejst tiltale. Men med de mange forhold, manden er involveret i, er jeg ikke i tvivl om, at manden havner i retten og får en dom, siger vicepolitiinspektøren.

Han tilføjer, at politiet har fortalt manden, at bægeret er ved at være fyldt.

- Hvis han fortsætter ud ad det spor, kan der være basis for en varetægtsfængsling, siger Jørgen Andersen.

- Men noget tyder jo netop på, at han fortsætter. Lørdag stak han af med en cykel til 60.000 kroner i Risskov. Og Århus Stiftstidende har netop fået at vide, at han onsdag i forrige uge stjal en anden cykel - til 35.000 kroner - hos Fri Bike Shop i Viborg.

- Ja, vi skal have set på, hvilke nye ting, han har gang i. Hvis vi kan se, at han massivt fortsætter sine aktiviteter, vil vi tale med anklagemyndigheden om at få manden varetægtsfængslet, siger Jørgen Andersen.

Tyverier, hvor kunder ikke afleverer lånte køretøjer tilbage, har store konsekvenser for forretningerne, da forsikringen ikke dækker den slags tilfælde. Design Cykler kommer således selv til at dække tabet af den 60.000 kroner dyre cykel.

Den 29-årige mand bruger tilsyneladende nogenlunde samme fremgangsmåde, hver gang han skal prøvekøre en dyr bil eller en cykel: Først efterlader han id i butikken - og så stikker han af.

Og nej, der er ikke risiko for, at manden løber tør for id. Hos Design Cykler i Risskov efterlod han blandt andet sit sygesikringsbevis, men sådan et er det let at skaffe igen.

Ifølge Folkeregisteret i Aarhus er der åbenbart ingen begrænsninger på, hvor mange gange, man kan bestille et sygesikringsbevis over nettet. Det koster 200 kroner - hvilket må siges at være en beskeden investering, hvis kortet som i Risskov bliver brugt til at stjæle en cykel til 60.000 kroner.

Politiet puster seriesvindler i nakken: Har stjålet biler og cykler 26 gange

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce