Politiet undersøgte køreskolerne: 18 påtaler og 10 sigtelser

Politikredsene i Jylland og på Fyn har i uge 45 gennemført en stor kontrol af køreskolerne, for at tjekke, at de lever op til kravene. Arkivfoto: Axel Schütt

Politiet undersøgte køreskolerne: 18 påtaler og 10 sigtelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det blev til 18 påtaler og lidt færre sigtelser, da Østjyllands Politi i uge 45 gennemførte en kontrol af de østjyske køreskoler.

ØSTJYLLAND: 26 skolevogne og et køreteknisk anlæg i Østjyllands Politikreds havde i uge 45 besøg af politiet.

Østjyllands Politi har nemlig gennemført kontrol af kredsens køreskoler. I Østjylland tæller kredsen Randers, Norddjurs, Syddjurs, Favrskov, Aarhus, Odder og Samsø.

Formålet med kontrollen, som er gennemført sammen med de øvrige politikredse i Jylland og på Fyn, er at sikre, at kørelærerne lever op til det, de skal, når de underviser elever. Det gør man blandt andet ved at stoppe skolevogne og tjekke, om elevens undervisningsplan er udfyldt og om bilen og udstyret er, som det skal være.

I Østjyllands politikreds blev det til 18 påtaler og 10 sigtelser for at overtræde reglerne. Blandt andet har der været tilfælde, hvor en bil ikke var godkendt som skolevogn, og tilfælde, hvor den praktiske køreundervisning af en elev var begyndt, før der var lavet en lektionsplan.

Leder af færdselspolitiet i Østjyllands Politi, Jeppe James Olsen, fortæller, at det ikke betyder, at der var overtrædelser i alle vogne, men at der i enkelte vogne var flere forseelser.

- Størstedelen af kørelærerne har rigtig godt styr på det, og så er der nogle enkelte, som skal kigge indad, siger han.

Pres på køreskolerne

Det er noget nyt, at politiet lægger så meget energi i, at sikre køreskolerne, at lever op til deres krav. Indsatsen i sidste uge har varet over flere dage fortæller Jeppe James Olsen.

Han kalder resultatet for 'forventeligt', og understreger, at mange køreskoler har haft travlt siden starten af året, hvor loven om, at 17-årige må tage kørekort, trådte i kraft. Det alene har til og med september givet et optag på hele 2.232 17-årige elever i Østjyllands Politikreds.

- Køreskolerne har haft meget at se til det seneste år. Antallet af elever er steget med de nye regler om kørekort til 17-årige, og det giver helt naturligt et øget pres i hverdagen for at få styr på alle de formaliteter, der følger med, når man driver en køreskole. Derfor har vi været på besøg og vejledt, hvor der har været tvivl, og givet påtaler og sigtelser, hvor der har været overtrædelser af reglerne, siger han.

Politiet undersøgte køreskolerne: 18 påtaler og 10 sigtelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce