Politiets kendte ansigt siger farvel

Mogens Brøndum går på pension
Foto: Axel Schütt

Politiets kendte ansigt siger farvel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Østjyllands Politis pressekoordinator takkede af efter mere end 40 år i tjenesten.

For mange østjyder er Mogens Brøndum politiets ansigt udadtil. Ofte er det ham, der toner frem på skærmen, når politiet udtaler sig i en sag til pressen. Men nu har den 64-årige politikommissær valgt at gå på pension efter 41 år i politiets tjeneste.

Nye pressekontakter og ny reception på Politigården
fv. Vagn Martinussen, Morten Hansen og Thomas Hinge
Nye pressekontakter og ny reception på Politigården fv. Vagn Martinussen, Morten Hansen og Thomas Hinge
Foto: Axel Schütt

»For at vi kan løse vores opgave i samfundet, er det vigtigt, at befolkningen har tillid. Den opgave med at skabe tillid er helt afgørende. Tak for den store betydning du har haft for billedet af Østjyllands Politi i offentligheden,« sagde politidirektør Jørgen Ilum ved afskedsreceptionen onsdag eftermiddag.

Dagens hovedperson tog beslutningen om at gå på pension tilbage i december og fulgte dermed det råd, han ofte har givet til ældre kolleger - gå af, når det bliver forår.

»Det er vigtigt at stoppe, når det hele spirer, og man kan komme ud i haven, frem for at gå af i efteråret, hvor men nemt kan komme til at bure sig inde. Jeg glæder mig meget til fremtiden. Min kone har meldt mig ind i en fitnesscenter, jeg holder af at fiske og er medlem af en tennisklub. Derudover har jeg 45 liter maling stående derhjemme, som skal køres på lofter og gulve i løbet af foråret. Så der bliver nok at se til,« fortalte han med et smil.

»Jeg er taknemlig for den karriere, jeg har haft i politiet. Jeg har fået alle ønsker opfyldt,« sagde Mogens Brøndum, der har været pressekoordinator i fire og et halvt år.

Han ser frem til sit otium, men kollegerne, dem vil han helt sikkert komme til at savne.

»Der er et specielt fællesskab og en imødekommenhed, som man ikke møder på mange arbejdspladser,« fortalte Mogens Brøndum.

Det fællesskab fik receptionsgæsterne en smagsprøve på, da det var blevet chefpolitiinspektør Bent Preben Nielsen tur til at sige et par ord.

Han havde været i arkivet for at støvsuge Mogens Brøndums personalemappe for tidlige meritter og havde blandt andet fundet en udtalelse fra Rigspolitiet inden ansættelsen. Her stod, at »det ville have stor betydning« for Mogens Brøndum »at forbedre sine armkræfter«. En kommentar der udløste latter i selskabet.

Mogens Brøndums job som pressekoordinator for Østjyllands Politi vil fremover bliver vartaget af et trekløver bestående af Morten Hansen, Thomas Hinge og Vagn Martinussen.

40-årige Morten Hansen bliver den primære afløser for Brøndum. Han så frem til at komme i gang med sit nye job.

»Det er et meget anderledes job, end det jeg har i dag, så det er en helt ny udfordring. Men det er det godt ved politiet, at der er så mange grene, man kan afprøve,« fortalte han.

Han har været ved politiet siden 1999. Fra 2005 ved Østjyllands Politi. Morten Hansen har af fem omgange arbejdet længere perioder i forskelllige byer på den grønlandske vestkyst, blandt andet på Thulebasen, hvor han var eneste repræsentant for ordensmagten.

Politiets kendte ansigt siger farvel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce