Politifolk idømt bøder for at lænke knallertbølle til vejskilt

Arkivfoto

Politifolk idømt bøder for at lænke knallertbølle til vejskilt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Patruljebetjente lod 16-årig stå lænket og alene ved landevej i ni minutter om natten. –Nu har retten talt: politifolkene er skyldige i »grov pligtforsømmelse«.

En knallertbølle, som politiet havde forsøgt at stoppet to gange under en ulovlig natlig flugtkørsel i Odder, blev lænket midlertidigt til et byzoneskilt med håndjern, da fælden endelig klappede. Betjentene måtte nemlig – efter gentagne opkaldt fra vagtcentralen i Aarhus – med sekunders varsel omprioritere opgaverne og undsætte en balladetruet buschauffør cirka 500 meter fra byzoneskiltet. Og de ville ikke slippe knallertkøreren fri igen.

Efter at have klaret problemerne for chaufføren, kørte betjentene tilbage til knallertbøllen. Han havde han da stået lænket til skiltet i ni minutter. Han havde dog brugt den korte ventetid ret konstruktivt - fisket mobilen op ad lommen og underrette sin mor om sine store problemer med politiet.

Det foregik i november 2011 ved 02.30-tiden. Og knallertkøreren kom senere i retten og fik bøde for sin »rådne« kørsel i området Holsteinsgade, Banegårdsgade, over en p-plads, gennem en rundkørsel og ad vejene mod Gylling og Hou. Betjentene registrerede, at han både kørte over for rødt og kørte med slukkede lygter under sine gentagne flugtforsøg. Og han nåede op på hastigheder på omkring 60 kilometer i timen, hvilket var meget ulovligt. Knallerten var angiveligt tunet.

Knallertkørerens ni ufrivillige minutters ved skiltet kom senere til at ødelægge ret meget for de to, der anholdt ham - to erfarne politiassistenter i 30 års alderen, en kvinde og en mand, fra Østjyllands Politi.

De to blev dømt efter Straffelovens paragraf 157, hvor straframmen går fra bøde til fire måneders fængsel. Se paragraffen her på siden.

For de dømte handler sagen nok ikke så meget om bødepengene som om den omstændighed, at de nu er fundet skyldige i »grov tjenesteforsømmelse«. Hvad det eventuelt kan betyde for deres fremtid i jobbet, kunne avisen ikke få oplyst i aftes.

Om de to vil anke dommen til Landsretten, vides heller ikke. Den kvindelige politiassistents forsvarsadvokaterne, Henrik Garlik Jensen siger til avisen, at en dom på under 20 dagbøder i følge reglerne ikke umiddelbart kan ankes. Men de dømte kan søge Procesbevillingsnævnet om en dispensation, og det skal nu overvejes.

Politifolk idømt bøder for at lænke knallertbølle til vejskilt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce