Politiker vil stoppe samarbejde med Café Kaffegal øjeblikkeligt

Kaffegal. Arkivfoto: Kim Haugaard

Politiker vil stoppe samarbejde med Café Kaffegal øjeblikkeligt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter sagen om Café Kaffegal ønsker politiker nu at stoppe samarbejdet øjeblikkeligt og kræver, at sagen bliver undersøgt til bunds

De seneste dage har TV2 Østjylland kunne fortælle historien om en række tidligere ansatte hos Café Kaffegal i Aarhus, der nu anklager caféens ejer for mobning - og Aarhus Kommune for at vende det blinde øje til.

For det viser sig nemlig, at Aarhus Kommune - trods talrige advarsler og klager i årevis - valgte ikke at handle på de mange klager og at fortsætte samarbejdet med Kaffegal.

Nu siger Gert Bjerregaard (V), medlem af Social- og Beskæftigelsesudvalget i Aarhus Kommune, stop.

- Tilsyneladende er de mange advarsler blevet ignoreret fuldstændigt, og man har kun lyttet til den daglige leder. Nu skal vi tage de tidligere ansattes parti. Nu skal det stoppe med at holde hånden over Café Kaffegal, siger Gert Bjerregaard til TV2 Østjylland.

Han vil have undersøgt sagen til bunds, og som minimum skal tilbuddet stoppe, imens det bliver gjort, lyder det fra Gert Bjerregaard.

Caféen er en socialøkonomisk virksomhed, hvor man ansætter psykisk sårbare mennesker, der af forskellige grunde er endt på overførselsindkomst, med det formål at få dem tilbage på arbejdsmarkedet.

Ansvar skal placeres

Men nu stiller 13 tidligere ansatte sig frem med anklager mod caféen og kommunen. De anklager caféens ejer, Brian Sørensen, for mobning - og Aarhus Kommune for ikke have reageret på de mange klager over arbejdsmiljøet på caféen, som kommunen har modtaget.

Gert Bjerregaard kræver nu handling i sagen.

- De mange klager og hændelser de seneste fire til fem år er vi nødt til at tage alvorligt. Jeg synes, at en uvildig instans skal gennemgå sagen og komme med en konklusion, siger han og understreger, at der skal placeres et ansvar i sagen, siger han og fortsætter:

- Det overordnede politiske ansvar er Thomas Medoms (SF). Det vil være for tidligt at sige mere om ansvaret i sagen, før vi har en uvildig redegørelse, men det er tydeligt for enhver, at Thomas Medom ikke er gået ind i den her sag, selvom han har været vidne om den i hans periode som rådmand, siger Gert Bjerregaard.

Overfusede medarbejdere i kollegers påhør

TV2 Østjylland har fået aktindsigt i alle klager, som Aarhus Kommune har modtaget. Og der tegner sig et billede af, at der jævnligt kommer klager - blandt andet fra flere borgere.

Men det er langt fra kun borgere, der har forsøgt at råbe Aarhus Kommune op.

For fire år siden advarede en jobkonsulent fra Favrskov Kommune både rådmand Thomas Medom (SF) og Socialforvaltningen i Aarhus Kommune mod at samarbejde med virksomheden.

I mailen beskriver Favrskov Kommune, hvad deres borgere har fortalt om arbejdsforholdene til deres sagsbehandlere.

"Arbejdsgiver overfuser medarbejderne i kollegers påhør. Det er et kæmpe kaos, og der er ikke struktur eller styr på tingene, skriver en sagsbehandler på baggrund af samtaler med borger," mens en anden skriver:

"Borgerne har det ikke godt på arbejdspladsen. Hun fortæller, at alle er bange for Brian, og at der ikke åbenhed overfor svagheder. Brian kører psykisk på sine medarbejdere og ignorer dem, der ikke udfører deres arbejde tilfredsstillende."

Misforstået hensyn

Ifølge Gert Bjerregaard har man i mange år taget et misforstået hensyn til caféens leder, Brian Sørensen, så derfor understreger Gert Bjerregaard, at det nu skal være slut med samarbejdet.

- Vi skal tage den ansattes parti, for psykisk sårbare mennesker skal ikke behandles på den måde. Samarbejdet skal stoppe øjeblikkeligt, og det håber jeg, at den nuværende rådmand, Kristian Würtz (S), vil tage hånd om straks, siger Gert Bjerregaard.

Han har nu skrevet til formanden for Social- og Beskæftigelsesudvalget Liv Gro Jensen (A) for at bede hende om at sætte sagen på dagsordenen i det førstkommende udvalgsmøde.

- Jeg håber, at jeg i udvalget kan få opbakningen til at få lavet en undersøgelse af sagen. Og hvis jeg ikke kan det, vil jeg tage den videre til byrådet, siger Gert Bjerregaard.

Politiker vil stoppe samarbejde med Café Kaffegal øjeblikkeligt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce