Politikere: Ny arkitektskole er kedelig

Den nye Arkitektskolen Aarhus skal opføres i et område lige vest for godsbanen. Illustration: Vargo Nielsen Palle og ADEPT

Politikere: Ny arkitektskole er kedelig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politisk skepsis over for forslaget til ny arkitektskole, da byrådet onsdag sendte lokalplanforslaget i udvalg.

AARHUS: Det var egentlig en debat om lokalplan nummer 1077, der skal muliggøre, at Arkitektskolen i Aarhus kan flytte ind i nye rammer ved Godsbanen. Men pludselig tog debatten onsdag aften i Aarhus Byråd en uventet drejning.

Det skete, da formanden for teknisk udvalg, Keld Hvalsø (EL) kommenterede arkitekturen bag arkitektskolens kommende højborg.

- Vi synes, at arkitekturen er en smule kedelig. Vi er en lille smule bekymrede for, om man dog kan uddanne så dygtige arkitekter, som vi har set i fortiden, i så kedelige rammer. Men det må jo komme an på en prøve, sagde Keld Hvalsø.

Rådmand for Teknik og Miljø Bünyamin Simsek (V) var for så vidt enig i den kritik:

- Hvis man skal vurdere på smagen, deler jeg noget af den bekymring, Keld Hvalsø har til arkitekturen, men det er der heldigvis andre, der har bedre forstand på.

Sådan kommer den nye arkitektskole på godsbanen til at se ud. Til højre selve skolen, der trapper ned i højden mod godsbaneområdet. Til venstre en hal til udstillinger og eksperimenter, som skolen satser på at få finansieret med fondsmidler. Illustration: Vargo Nielsen Palle og ADEPT

EL: Ingen dispensationer

Keld Hvalsø har i øvrigt gennem nogen tid i flere sager kritiseret, at byrådet giver for mange dispensationer i byggesager. Det kan ikke passe, at byrådet skal tillade højere og større byggerier, når man endda lige for nylig i slutningen af 2017 har vedtaget en ny kommuneplan, lyder Hvalsøs kritik.

Derfor var han også glad for, at lige præcis denne lokalplan holder sig inden for de vedtagne rammer i kommuneplanen.

- Her er faktisk tale om et nyt et stort byggeri på et jomfrueligt område, hvor man ikke bryder rammerne, for hvad man i øvrigt demokratisk har vedtaget i byrådssalen efter en debat i offentligheden. Det er vi rigtigt, rigtigt godt tilfredse med, tilføjede Keld Hvalsø.

Lokalplanforslaget blev sendt til debat i teknisk udvalg.

En åben, pragmatisk, fleksibel struktur, der giver mulighed for løbende forandring og tilpasning til skiftende behov. En fabrik for arkitektureksperimenter, lyder dommerkomiteens beskrivelse af den nye arkitektskole. Illustration: Vargo Nielsen Palle og ADEPT

Politikere: Ny arkitektskole er kedelig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce