Politikere: Syv gymnasier skal skære en klasse væk

Marselisborg Gymnasium er et af de gymnasier, der skal skære en 1. g klasse ned fra næste skoleår, mener et udvalg i Region Midtjylland. Foto: Jens Thaysen

Politikere: Syv gymnasier skal skære en klasse væk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere gymnasier i Aarhus samt i Skanderborg og Favrskov skal hver af med en klasse næste år, foreslår Region Midtjylland. Men undervisningsministeren skal træffe den endelige beslutning.

ØSTJYLLAND: Fem gymnasier i Aarhus samt gymnasierne i Skanderborg og Favrskov skal hver sættes en klasse ned i næste skoleår 2019/20. Det skal styre kapaciteten i en tid med faldende ungdomsårgange, foreslår politikere i Region Midtjylland.

Onsdag fremsatte udvalget for regional udvikling i regionen dette forslag fra forvaltningen, fortæller udvalgs- og regionsrådsmedlem, tidligere Aarhus-borgmester Flemming Knudsen (S):

- Vi foreslår fra regionen, at undervisningsministeren laver et kapacitetsloft, så hver af de nævnte gymnasier skal sættes en klasse ned. Det er et forsøg på at styre kapaciteten af klasser, så vi forhindrer at de unge shopper rundt mellem gymnasierne efter at de er fordelt, forklarer Flemming Knudsen.

Han understreger, at det i sidste ende er undervisningsminister Merete Riisager (LA), der skal beslutte kapaciteten. Men hun har på forhånd bedt regionen komme med et forslag.

Disse ændres
Konkret lyder forslaget, at følgende gymnasier skal have en klasse mindre 1.g næste år end de har i år. Dermed vil gymnasierne få dette antal klasser i 2019/20 (nuværende kapacitet i parentes):
  • Aarhus Statsgymnasium: 9 (10)
  • Egaa Gymnasium: 9 (10)
  • Marselisborg Gymnasium: 9 (10)
  • Aarhus Katedralskole: 10 (11)
  • Viby Gymnasium og HF: 8 (9)
  • Skanderborg Gymnasium: 9 (10)
  • Favrskov Gymnasium: 10 (11)


Derudover pålægges Langkær Gymnasium et loft på 6 klasser, som, hvis undervisningsministeren godkender en fusion mellem Langkær Gymnasium og Aarhus Tech, kan fordeles med tre klasser i Tilst og tre klasser på Dollerupvej ved det nuværende Aarhus Tech.

Det betyder at Langkærs nuværende kapacitet nedsættes med to klasser fra 8 til 6. Gymnasiet i Tilst har i år i forvejen kun to klasser i 1.g efter at mange unge på få år har søgt andre steder hen, hvor der har været ledig kapacitet.

Uddannelse i vestbyen

Med den nu foreslåede ændring vil Langkær også kunne hente nogle af de "tabte" elever tilbage.

Laver i denne øvelse for at redde Langkær Gymnasium?

- Nej ikke primært. Vi har sagt ja til fusionen først og fremmest for at sikre, at der også kommer erhvervsuddannelser i det vestlige Aarhus, hvor de har manglet. Det er vores håb, at det vil kunne få flere unge fra det vestlige Aarhus til at gå i gang med en uddannelse, siger Flemming Knudsen.

Foruden de nævnte justeringer har Grenaa Gymnasium og HF selv bedt om en klasse mindre næste år, så man får fire klasser med 1.g mod fem i år.

Risskov Gymnasium, Odder Gymnasium og andre gymnasier i den østlige del af regionen ændres ikke.

Kapacitetsændringen skal torsdag bekræftes på et ekstraordinært forretningsudvalgsmøde i regionen og vedtages af Regionsrådet 31. oktober, inden den sendes til undervisningsministeren.

Politikere: Syv gymnasier skal skære en klasse væk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce