Politikere kræver alarm i Ridehuset efter brand

Tirsdag 5. december udbrød der brand i Ridehuset. Onsdag var der lukket for gæster til julemarkedet. Foto: Kim Haugaard

Politikere kræver alarm i Ridehuset efter brand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

AARHUS: Der er dyb forundring hos flere politikere over, at det kommunale og fredede hus Ridehuset fra 1860 ikke har en brandalarm.

Ridehuset har bevaringsværdien 1, som er den allerhøjeste et hus kan opnå. Det fortæller historien om byens gamle kaserne og er i den grad en del af byens historie og et meget brugt hus til alverdens aktiviteter.

Men det var alene fordi en vågen borger ringede 112, da han opdagede røg ud af huset tirsdag aften klokken 21.27, at huset stadig står i dag. Brandvæsnet nåede dermed at redde huset.

- Jeg er meget overrasket over at høre, at Ridehuset ikke har en brandalarm. Det skal vi simpelthen have bragt i orden hurtigst muligt, siger formanden for byrådets kulturudvalg, Steen B. Andersen (S), der gyser let ved tanken om, at huset kunne være brændt ned, så fyldt med julepynt og kunsthåndværk som det er for tiden.

I Venstre er medlem af kulturudvalget, Hans Skou, enig i, at Ridehuset hurtigst muligt skal sikres bedre.

- Der er ingen tvivl om, at der skal være en brandalarm. De penge må og skal vi finde, siger Hans Skou.

Ridehuset drives af Magistratsafdelingen for Kultur og Borgerservice, der for 21. år har lejet huset ud til Byens Kunst- og Julemarked i hele december.

Rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad (R) tog allerede tidligt onsdag oven på branden tiltag til at sikre huset bedre.

- Der bør være brandalarm på huset, og jeg har derfor bedt min forvaltning om at skaffe priser på det. Og det skal gå hurtigt med at få det installeret. Det kan vi ikke gå og vente på efter sådan en brand, siger Rabih Azad-Ahmad.

I øvrigt meddeler Byens Kunst- og Julemarked, at det efter en lukkedag onsdag åbner igen torsdag.

Politikere kræver alarm i Ridehuset efter brand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce