Pres på skove og strande: Det vælter ind med klager og tips hos Aarhus Kommune

Den varme start på sommeren har lokket rigtigt mange mennesker ud i Aarhus Kommunes naturområder. Det er lig med masser af affald og henvendelser fra borgere til kommunens ansvarlige for de grønne områer. Arkivfoto: Martin Ballund

Pres på skove og strande: Det vælter ind med klager og tips hos Aarhus Kommune

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I år har Center for Byens Anvendelse fået næsten 1000 borgertips om stort og småt i Aarhus Kommunes grønne områder. Det er rekordmange henvendelser, og det tilskrives den varme sommer

AARHUS: Århusianernes engagement i skove, strande og andre fælles naturarealer er tårnhøjt.

Det mærkes i Center for Byens Anvendelse under Aarhus Kommune, hvor staben hele tiden får borgertip vedrørende forskellige forhold i de såkaldte grønne områder.

- Denne sommer er situationen helt ekstraordinær. På grund af sommervejret bruger endnu flere borgere end normalt de grønne områder, og derfor får vi rigtigt mange henvendelser. Vi følger op på alle henvendelserne - blandt andet ved kontakter til de underentreprenører, som kommunen har aftaler med omkring det praktiske arbejde i marken. Det giver virkelig travlhed, siger Andy Tomes, leder af arbejdet med de grønne områder i Center for Byens Anvendelse.

I år har Center for Byens Anvendelse modtaget 975 henvendelser omkring de grønne områder.

Det er 115 flere end i samme periode sidste år.

Denne sommer er situationen helt ekstraordinær. På grund af sommervejret bruger endnu flere borgere end normalt de grønne områder, og derfor får vi rigtigt mange henvendelser.
Andy Tomes, leder af arbejdet med de grønne områder i Center for Byens Anvendelse

Der føres tilsyn

Center for Byens Anvendelse har hørt fra blandt andre Karen Tønning fra Lystrup.

- Jeg har haft ringet til Center for Byens anvendelse to gange i forbindelse med, at skraldespanden i skoven er fuldstændig proppet af hundelorte - og det lugter. De andre skraldespande herude trængte også til at blive tømt. Jeg forstår simpelhen ikke at der ikke er nogen minimumskrav - og at der ikke bliver fulgt op på, at arbejdet udføres ifølge aftalen, fortæller Karen Tønning til avisen.

Andy Tomes forklarer, at Center for Byens Anvendelse er tilsynsførende i forhold det praktiske arbejde med at tømme skraldespande, rydde op på strande og meget andet.

Tilsynet finder sted i henhold til de krav, som er indbygget i kontrakten mellem Aarhus Kommune og underentreprenøren.

- Arbejdet udføres af virksomheder, der har vundet et udbud med bestemte servicekrav gennemført af Aarhus Kommune. Center for Byens Anvendelse har ikke registreret særlige vanskeligheder med kvaliteten i hverken Lystrup eller andre dele af Aarhus. Men de store mængder affald på grund af sommervejret betyder naturligvis, at også entreprenørerne er under pres og til tider kan have svært ved at følge med, understreger Andy Tomes.

Pres på skove og strande: Det vælter ind med klager og tips hos Aarhus Kommune

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce