Prinsens yndlingsfiskehandler: Han var rar og jokede altid

Prins Henrik var tit på besøg ved Clausens Fiskehandel, når prinsen var i Aarhus. Foto: Kim Haugaard og Flemming Krogh

Prinsens yndlingsfiskehandler: Han var rar og jokede altid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Søren Clausen, der i 26 år har været en af prins Henriks foretrukne fiskehandlere, har flere sjove historier om både søsnegle og hummere.

AARHUS: Prins Henrik var et madøre. Han elskede god mad og var selv ofte både i køkkenet og ved både slagteren og fiskehandleren.

Siden 1991 har Prins Henrik jævnligt handlet sine fisk ved Clausens Fiskehandel på havnen. I forbindelse med en af sine tre kogebøger var han også ofte forbi for at tage billeder til bogen, samt høre mere om de forskellige fisk. Søren Clausen, der tidligere har haft butikken, mindes Prins Henrik som en utrolig rar og hyggelig.

- Han jokede altid. Der var engang, hvor vi havde forholdsvist mange kunder nede i butikken. Prins Henrik gik rundt omme bag disken med hænderne bag ryggen, og hans kok gik rundt blandt kunderne. De var ikke kommet der ned sammen. Da det var kokkens tur sagde prinsen, at vi skulle huske, at det skulle skrives ned, for kokken havde aldrig penge med. Så grinede alle kunderne. Han var jo morsom, siger Søren Clausen.

- Jeg tager det, der er frisk og spændende

Betænksom var prins Henrik også. Søren Clausen og hans familie har hvert år modtaget et julekort fra kongehuset, og ved nytår i år 2000 modtog Søren Clausen seks flasker af prinsens egen rødvin.

Han fortæller også, at prinsen kunne lide al slags fisk, og at han sjældent havde bestemt sig for, hvad han ville have før han var i butikken. Han ville have, det der var friskt og spændende. Der var dog enkelte ting han bestilte.

- Det skete, at vi skulle have fat i en fisker oppe i Hanstholm, for nu ville prinsen have søsnegle. Det var ikke altid, vi havde dem i butikken, men han ville have dem, siger Søren Clausen.

Der skete noget sjovt, når han var i butikken, men bare det at han var i byen kunne sikre en ekstra udbringning.

- Der var en gang, hvor kongehusets kok havde været nede og købe nogle fisk. Der havde vi en stor hummer på seks kilo som jeg spurgte om prinsen ikke gerne ville have. Kokken købte den ikke, men kort efter ringede prinsen og spurgte om ikke vi kunne køre ud med hummeren, for den skulle grilles, siger Søren Clausen.

Prinsens yndlingsfiskehandler: Han var rar og jokede altid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce