Prisværdig humør-duo: Evald pressede Jacob ind på Grøn Koncert

Dette års stiften-pris gik til Evald Krog og Jacob Haugaard. Her ses Jacob Haugaard i et af sine famøse og farverige jakkesæt under takketalen. I baggrunden ses den nye formand for Muskelsvindfonden, Elisabeth Koed. Foto: Axel Schütt

Prisværdig humør-duo: Evald pressede Jacob ind på Grøn Koncert

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Muskelsvindfondens stifter, Evald Krog, og Grøn Koncerts mangeårige konferencier, Jacob Haugaard, vandt dette års ærespris ved Byens Bedste for deres store og betydningsfulde arbejde for mennesker med muskelsvind. Stiften-prisen er en særlig pris at få, synes Haugaard.

AARHUS: - Vi er både blevet beriget med utallige farverige jakkesæt, Grøn Koncert og særligt ét menneske, der har betydet utrolig meget for folk med muskelsvind.

Sådan lød Jan Schoubys oplæg til Evald Krog og Jacob Haugaard, der var indstillet til aftenens sidste og mest ærefulde pris, Stiften-prisen.

Få sekunder senere kunne han også afsløre, at det var de to århusianere, der løb med hæderen for deres betydningsfulde arbejde for mennesker med muskelsvind.

Evald Krog kunne desværre ikke selv deltage på aftenen på grund af sygdom, men i stedet havde Jacob Haugaard fornøjelsen af Muskelsvindfondens nye formand, Lisbeth Koed, på scenen.

- Tusind tak for prisen. Men vi står her kun på grund af én mand. Evald Krog. Han er en stærk mand, begyndte Jacob Haugaard sin takketale.

- For cirka 30 år siden sagde Evald Krog til mig. "Du skal være konferencier på Grøn Koncert." Det vidste jeg sgu ikke, om jeg kunne finde ud af, men det var han ligeglad med, så det blev jeg, forsatte han.

Og det er Jacob Haugaard taknemmelig for i dag. For uanset hvor han kommer hen i landet, uanset hvad han optræder med, og uanset størrelsen på det bifald han får efterfølgende, er det altid Grøn Koncert Jacob Haugaard får mest respekt og ros for, fortæller han.

Tusind tak for prisen. Men vi står her kun på grund af én mand. Evald Krog. Han er en stærk mand.
Jacob Haugaard, konferencier ved Grøn Koncert
Evald Krogh
 • Evald Krog er bosat i Ajstrup ved Malling.

 • Han grundlagde Muskelsvindfonden i 1971 i protest over, at man gjorde alt for lidt for mennesker med muskelsvind i Danmark og med det oprindelige formål at øge lægernes fokus på sygdommen.

 • Efter sammenlagt 42 år på formandsposten trak Evald Krog sig tilbage som formand i 2015. Lisbeth Koed overtog posten efter ham.

 • Grøn Koncert har eksisteret siden 1983, men begyndte på et værtshus, hvor musikerne optrådte gratis. Det udviklede sig hurtigt til et mere professionelt setup, og i dag er en af de mest besøgte festivaler i Danmark.

 • Sidste år var der 191.000 gæster til Grøn Koncert, og overskuddet går til Muskelsvindfondens arbejde med at skabe plads til forskelle i samfundet.

 • Ifølge Evald Krog er manglende humoristisk sans, det værste handicap, han kender.
Muskelsvindfondens stifter og formand gennem 42 år, Evald Krog, og den nye formand, Lisbeth Koed. Hun overtog posten i 2015. Foto: Axel Scütt.
Muskelsvindfondens stifter og formand gennem 42 år, Evald Krog, og den nye formand, Lisbeth Koed. Hun overtog posten i 2015. Foto: Axel Scütt.

Et kendt og sjovt makkerpar

Evald Krog er nemlig, foruden at være stifter og tidligere formand for Muskelsvindfonden, også idémanden bag Grøn Koncert.

Det er måske også på scenerne til Grøn Koncert, at man kender makkerparret, og de to vindere af Stiften-prisen, bedst.

De har år efter år trofast præsenteret utallige kunstnere og underholdt mange tusinde mennesker til landets Grøn Koncerter.

Og humoren har altid været i højsædet, når de to har været rundt i Danmark. Deres gode humor og humør har også smittet af på publikum, der med stor begejstring hvert år står klar foran scenerne.

Hvorfor de to er så gode sammen, har Jacob Haugaard et bud på.

- Evald har altid været skide god. Han var tovholderen. Hvis jeg blev spurgt om, hvorfor der ikke var flere kvindelige musikere på programmet til Grøn Koncert, har jeg altid bare ringet til Evald for at høre, hvad vi mener om det. Så siger han "Det er fordi, kvinderne har overtaget, og de vil gerne se på mænd." Og så er det det, jeg siger, fortæller Jacob Haugaard med et grin.

Her er alle vinderne
 • Byens bedste nye spisested: Prezzemolo
 • Byens bedste take-away: De Fyrretyve Røvere
 • Byens bedste burger: Kødstadens Burger Joint
 • Byens bedste brunch: Langhoff & Juul
 • Byens bedste shopping for kvinder: Wonder Who
 • Byens bedste bager: Schweizerbageriet
 • Byens bedste shopping for mænd: S.T. Valentin
 • Byens bedste bar: Gedulgt
 • Byens bedste shoppingcenter: Magasin
 • Byens bedste gå-i-byen-sted: Fatter Eskil
 • Byens bedste oplevelse for drengerøve: Aarhus Watersports Complex
 • Byens bedste kulturoplevelse: VM i fodbold på Havnepladsen
 • Byens bedste familieoplevelse: Tivoli Friheden
 • Stiften-prisen: Evald Krog og Jacob Haugaard

Solidaritet og Stiften

Det er efterhånden ved at være mange somre, de to har turneret rundt sammen. Derfor betyder anerkendendelsen med aftenens Stiften-pris også meget for både Muskelsvindfonden, Evald Krog, men også den nye formand, Lisbeth Koed, fortæller hun.

- Det gør os alle utrolig stolte, at vi har gjort så stort et indtryk på Aarhus, at vi vinder æresprisen i aften, siger Lisbeth Koed.

- Vi er meget taknemmelige og stolte. Det er jo stort at vinde Stiften-prisen. Anerkendelsen betyder meget, supplerer Jacob Haugaard, der særligt er stolt, fordi det netop er Stiften-prisen.

- Jeg var selv avisbud på Århus Stiftstidende for hundrede år siden. Jeg læser den stadig og er inde og kigge på nettet nærmest dagligt. For mig er solidaritet at være fast abonnent på Århus Stiftstidende, afsluttede han kækt takketalen.

Prisværdig humør-duo: Evald pressede Jacob ind på Grøn Koncert

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce