Problemramt institution lukker: Aarhus Kommune trækker støtten

Bostedet Dalgaarden i Højbjerg har mistet sit driftsgrundlag, lyder det efter Aarhus Kommune onsdag trak sin støtte. Foto: Google Street View

Problemramt institution lukker: Aarhus Kommune trækker støtten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Aarhus Kommune stopper samarbejdet med bostedet Dalgaarden i Højbjerg, lyder det i en pressemeddelelse torsdag aften.

AARHUS: Socialforvaltningen har torsdag informeret Social- og Beskæftigelsesudvalget om, at man har besluttet at stoppe med at anbringe børn på Dalgaarden, der er en selvejende døgninstitution i Højbjerg.

Beslutningen kommer efter, at Socialforvaltningen igennem en periode har ydet økonomisk og administrativ støtte til Dalgaarden i et forsøg på at hjælpe institutionen med at rette op på faglige og administrative problemer, oplyses det i en pressemeddelelse torsdag aften.

Beslutningen betyder også, at de 18-20 børn, som Aarhus Kommune i dag har anbragt på bostedet, fremover skal have tilbudt et andet sted at bo. Dalgaardens bestyrelse blev informeret om beslutningen onsdag, mens medarbejdere og forældre blev informeret torsdag.

En alvorlig beslutning

Kommunen indgik ved årsskiftet en aftale med Dalgaarden, efter en kritisk rapport fra Socialtilsynet om forholdene på stedet kom frem.

Samarbejdsaftalen indebar, at kommunen tilførte ressourcer, faglig støtte og udlånte ledere, mens Dalgaardens bestyrelse udarbejdede en plan for en faglig og økonomisk genopretning af institutionen.

Oprindeligt skulle støtten vare til udgangen af 2018, men bestyrelsen hos Dalgaarden meddelte før sommerferien forvaltningen, at problemerne var for store, og at der var brug for mere tid. Forvaltningen åbnede for en mulighed for at bevare støtten til september 2019, hvis man senest i september 2018 kunne vise en plan for genopretningen.

Det mener Socialforvaltningen ikke, at Dalgaarden har kunnet komme med et realistisk bud på, og derfor har man mistet tilliden til, at Dalgaarden inden for en acceptabel periode kan klare sig uden støtten.

- Det giver sig selv, at der er tale om en meget alvorlig beslutning, som vil få stor betydning for børnene på stedet, såvel som forældre og medarbejdere. Derfor er det også en beslutning, som vi helst havde været foruden, hvilket er årsagen til at vi er gået så langt i samarbejdet om at genoprette økonomien og det faglige niveau, som vi er i denne sag, fortæller socialchef Lotte Henriksen i pressemeddelelsen.

Driftsgrundlaget væk

Konsekvensen af kommunens beslutning er ifølge bestyrelsesformand Knud Byskov, at Dalgaarden må lukke. Det fortæller han til Jyllands-Posten.

- Når Aarhus Kommune ikke længere vil bruge Dalgaarden, har vi ikke længere et driftsgrundlag. Totredjedele af de børn, som i dag er anbragt på Dalgaarden, kommer fra Aarhus Kommune, siger Knud Byskov til mediet.

Han orienterede torsdag de cirka 40 ansatte på behandlingshjemmet om situationen.

Problemramt institution lukker: Aarhus Kommune trækker støtten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce