Rådmand: Brandskole vil ikke genere naboer

Bünyamin Simsek (V) mener ikke, at det vil genere naboerne, hvis Østjyllands Brandvæsens brandskole flyttes fra Kirstinesminde i Skejby til Bautavej i Aarhus Vest. Foto: Axel Schütt

Rådmand: Brandskole vil ikke genere naboer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere partier er bekymrede for, hvor meget brandskolens øvelsesområdet vil genere naboer i Aarhus Vest, hvis det flyttes dertil. Rådmanden beroliger, og nu skal sagen undersøges nærmere.

AARHUS V: Hvis Østjyllands Brandvæsens brandskole flyttes fra Kirstinesminde i Skejby til Bautavej i Aarhus Vest vil det ikke genere naboerne.

Det svarede rådmanden for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek (V) ved en byrådsdebat onsdag aften.

På forhånd har flere partier gennem avisen rejst dyb skepsis om planen for en flytning tæt på et beboelsesområde og en kommende boligudstykning til helhedsplanen i Gellerup-Toveshøj.

- Der er rejst en berettiget bekymring gennem avisen. Men brandskolen bliver ny og moderne. Der bliver huse, der skal sættes ild til, men det er indvendigt, og røgen kommer op af en skorsten. Og i terræn bruger man gas til at tænde ild med, og det kommer der ikke den sorte røg fra, forklarede rådmanden under en byrådsdebat onsdag om flytteforslaget.

- Så jeg deler ikke bekymringen om, at det bliver et område med voldsom røg, sagde Bünyamin Simsek, der også mente, at der var langt til naboerne.

- Der er ingen beboelse mod syd, mod vest er Hasle bakker og nordpå er der fodboldbaner og længere væk Ellekærskolen, sagde rådmanden, der dog ikke kom ind på, at et område umiddelbart syd for netop skal sælges til nye private boliger som en del af helhedsplanen.

S og EL bekymrede

Simsek lovede, at byrådet ville få et retvisende billede i den kommende debat i teknisk udvalg, inden sagen returnerer til byrådet.

Århus Stiftstidende har tidligere beskrevet, at både Socialdemokraterne og Enhedslisten er bekymret for placeringen. Det uddybede både Ango Winther (S) og Keld Hvalsø (EL).

- Vi er ikke overbeviste om, at det ikke kan lade sig gøre. Men vi gerne drøfte det og komme på besigtigelse for at se de ejendomme, der ligger ved siden af, sagde Ango Winther.

Keld Hvalsø (EL) undrede sig over en placering så tæt på Ellekærskolen, hvor byrådet for nylig har besluttet at indflytte en række handicappede bl.a. autister fra Stensagerskolen.

- Vi vil gerne vide, hvad er det for gener i form af røg og eventuelt eksplosioner, man kan opleve fra det her sted? Og vi vil gerne diskutere, om det overhovedet er et hensigtsmæssigt sted, og hvor attraktiv bebyggelsen ved siden af vil blive.

DF og K uenige om placering

Knud B. Mathiesen (DF) mente heller ikke det var smart:

- Det giver ikke umiddelbart mening at flytte et øvelsesområde så tæt på beboelse. Især ikke når argumentet for at rykke væk fra Kirstinesminde er hensynet til hospitalet. Der kunne måske også være andre placeringer?

Marc Perea Christensen (K) fastholdt ideen som god.

- Jeg har selv været med til at pege på denne løsning. Det er stadig min opfattelse at det er den bedste placering. Der er forskel på at ligge op af en folkeskole og en familiehus ved sygehuset.

Sagen blev derefter sendt til debat i teknisk udvalg.

Rådmand: Brandskole vil ikke genere naboer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce