Rådmand: Fyringer i skandaleafdeling var sagligt begrundede

Foto: Kim Haugaard.

Rådmand: Fyringer i skandaleafdeling var sagligt begrundede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Teknisk rådmand Kristian Würtz (S) afviser enhver tale om en uvildig undersøgelse af fyringer af kritiske medarbejdere i den bortviste topchefs afdelinger.

Står det til Teknisk rådmand Kristian Würtz (S) og Socialdemokratiet kommer der ikke en uvildig undersøgelse af, om nogle medarbejdere er blevet presset ud eller fyret i kommunes Natur og Vejservice og Center for Byens Anvendelse.

- De sager er afsluttede. Der er indgået fratrædelsesaftaler med de pågældende under de faglige organisationers medvirken, siger rådmanden og fortsætter:

- Efter min opfattelse har der været saglige grunde til alle afskedigelserne. Hvis fagforeninger mener noget andet, må de rejse sager om uberettigede fyringer.

Saglige grunde

Kristian Würtz mener ikke, at alt hvad der efterhånden er kommet frem om den bortviste topchef Claus Pedersen og den frygtens kultur, der har eksisteret under ham, kan begrunde en undersøgelse af, hvad der reelt har ligget bag afskedigelser af medarbejdere, der var kritiske overfor netop topchefen.

- Selv om det har vist sig, at Claus Pedersen ikke har været en værdig leder, betyder det ikke, at der ikke har været saglige grunde til afskedigelserne. Der er ikke behov for en uvildig undersøgelse af den side af sagen, siger rådmanden og fortsætter:

- Det er træls, at der er medarbejdere, der har haft en dårlig afsked med Aarhus Kommune, selv om deres afskedigelser har været sagligt begrundede.

Topundersøgelse i gang hurtigt

Mens der ikke bliver rørt ved fyringssagerne, kunne rådmanden onsdag aften meddele, at revisionsfirmaet Ernst & Young nu skal i gang med at undersøge, om rådmænd, borgmester, direktøren for Teknik og Miljø og andre ledende embedsmænd har kendt til omgåelse af udbudsregler, embedsmisbrug og andre kritisable forhold i Claus Pedersens afdelinger, inden Århus Stiftstidende i november 2015 begyndte at søge aktindsigt i topchefens afdelinger.

- Det er ikke præciseret, hvordan undersøgelsen skal foregå. Det bliver ligesom i den første revisionsundersøgelse op til Ernst & Young at afgrænse undersøgelsen, siger Kristian Würtz, der forventer, at revisorerne går i gang ret hurtigt.

Selv om såvel rådmanden som direktøren i Teknik og Miljø selv er genstand for undersøgelsen, mener Kristian Würtz, at revisorerne som i den første undersøgelse skal rapportere til Teknik og Miljø.

Venstre foreslår følgegruppe

Det er Venstres Gert Bjerregaard helt uenig i.

- Det bør være byrådets tekniske udvalg, der i samråd med Ernst & Young lægger fast, hvad der skal undersøges. Jeg foreslår, at teknisk udvalg får rollen som følgegruppe for undersøgelsen, siger Gert Bjerregaard.

Det vil i givet fald blive uden udvalgets formand, Camilla Fabricius (S), der selv skal undersøges, fordi hun i tre måneder i efteråret 2016 vikarierede som teknisk rådmand.

- Derfor vil jeg foreslå, at udvalgets næstformand, Ango Winther (S), bliver formand for følgegruppen. Han er i forvejen godt inde i sagen, siger Gert Bjerregaard.

Han understreger, at selv om undersøgelsen skal i gang hurtigt, skal den ikke nødvendigvis være hurtigt færdig.

- Det afgørende er, at den bliver grundig, så hver en sten bliver vendt, siger Gert Bjerregaard.

Rådmand: Fyringer i skandaleafdeling var sagligt begrundede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce