Rådmand: Omdiskuteret kryds skal genåbnes

Bünyamin Simsek vil have genåbnet krydset ved Mindet, der siden efteråret har skabt store problemer for både bilister og letbanen. Fotos: Flemming Krogh og Jens Thaysen

Rådmand: Omdiskuteret kryds skal genåbnes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Står det til Bünyamin Simsek (V), så skal krydset i Mindegade ændres.

AARHUS: Trafikrådmand Bünyamin Simsek (V) vil have genåbnet krydset ved Mindet, hvor massevis af bilister trodser forbud om højresving og gennemkørsel.

Det skriver Jyllands-Posten.

Som Århus Stiftstidende har kunnet berette, så har politi og kommune kæmpet en brav kamp siden krydset i efteråret 2017 blev lukket for bilisternes højresving ved udkørsel fra Dokk1.

Det er dog langt fra lykkedes.

Derfor skal der findes en løsning, mener Bünyamin Simsek, der siden januar har været ny rådmand for Teknik og Miljø.

- Jeg mener, at krydset skal indrettes, så det kan fungere som et almindeligt T-kryds for bilisterne, så de både kan dreje til højre og venstre, når de kommer ud fra Dokk1, og så bilerne kan køre almindeligt igennem krydset. Jeg vil derfor bede min forvaltning om forslag til, hvordan det kan lade sig gøre på en måde, så det også kan godkendes rent sikkerhedsmæssigt af politiet og letbanen, siger han til Jyllands-Posten.

Mindet. Overtrædelser af færdselsloven. Foto: Jens Thaysen
I december satte kommunen betonklodser op, så det blev sværere at køre igennem det ulovlige kryds på Mindet ved Dokk1. Det har dog i stedet fået mange bilister til at trække over i den modsatte vejbane. Foto: Jens Thaysen

Farvel til kørekortet

Rådmanden er godt klar over, at det ikke nødvendigvis bliver nogen nem opgave.

- Der vil givetvis være en række faglige indvendinger, men hvis jeg kan bestemme, skal krydset indrettes som et almindeligt T-kryds, for det vil være sund fornuft, siger Bünyamin Simsek til Jyllands-Posten.

Kommunen skred ind, efter at Aarhus Letbanes operatør, Keolis, op til jul kunne meddele, at letbaneførerne i løbet af tre måneder havde måttet katastrofebremse 22 gange, fordi bilister ulovligt kørte ligeud i krydset. De besluttede sig for, at sætte betonklodser op, der skulle afhjælpe problemet.

Det er dog ikke alle bilister, der har valgt at respektere betonklodserne. I stedet trækker de over i den modsatte vejbane, for at komme udenom.

7. januar, kunne Århus Stiftstidende fortælle, at politiets jurister har taget stilling til den manøvre, og fremover vil fratage alle, der kører over i modsatte vejbane, deres kørekort.

Det vil Bünyamin Simsek dog forsøge at finde en anden løsning på nu, ved at åbne op for, at krydset skal ændres.

Rådmand: Omdiskuteret kryds skal genåbnes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce