Rådmand afviser kommunalt mobilforbud i folkeskolen

- Jeg er ikke tilhænger af, at man indfører hverken statsligt eller kommunalt forbud mod mobiltelefoner i skolerne, lyder det fra Thomas Medom, rådmand for Børn og Unge i Aarhus Kommune, efter Franrkigs parlament har vedtaget et forbud mod at tage mobilen med i skole. Rådmanden opfordrer i stedet skolerne til at gå i dialog med eleverne og sammen lave retningslinjerne på de enkelte skoler. Fotos: Axel Schütt og Johan Gadegaard

Rådmand afviser kommunalt mobilforbud i folkeskolen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et kommunalt mobilforbud i de århusianske folkeskoler er ikke en løsning, mener rådmand for Børn og Unge, Thomas Medom (SF). - Det er bedst, at man arbejder med det på den enkelte skole, lyder det fra rådmanden.

AARHUS: Når århusianske folkeskoleelever møder ind efter sommerferien, skal de ikke forvente et politisk bestemt mobilforbud, som man har indført det i Frankrig.

Folketingets tre største partier, Venstre, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti er alle imod et nationalt indgreb, og den århusianske rådmand på området mener heller ikke, at et kommunalt forbud er løsningen.

- Jeg er ikke tilhænger af, at man indfører hverken statsligt eller kommunalt forbud mod mobiltelefoner i skolerne. Jeg tror, det er bedst, at man arbejder med det på den enkelte skole, siger Thomas Medom (SF), rådmand for Børn og Unge.

Forskelligt fra skole til skole

Mange århusianske skoler arbejder allerede med forbud i forskellige former. Ikke totalforbud, som man ser det i Frankrig, men nogle skoler har indført forbud i det store frikvarter, mens andre har forbud nogle måneder for at sætte spørgsmålet til debat.

Rådmanden mener da også, at det er ude på de enkelte skoler, de bedste beslutninger tages.

- Der findes ikke en folkeskole i Aarhus, som ikke har det på dagsordenen. Både på skolebestyrelsesniveau, på skolelederniveau og i de enkelte klasser har man regler for det og samtaler omkring det. Det er den bedste måde at gøre det på, siger Thomas Medom.

Selvom retningslinjerne skal laves ude på skolerne, har kommunen også en rolle.

- På et tidspunkt skal vi have en debat på tværs af skolerne. Som byråd og som forvaltning skal vi have en rolle, hvor vi skal hjælpe skolerne til at inspirere hinanden, vi skal komme med nogle anbefalinger og opfordre skolerne til at sætte det på dagsordenen, siger Thomas Medom.

Eleverne skal involveres

Det er ikke bare den enkelte skoleledelse eller skolebestyrelse, der skal sætte retningslinjerne. Rådmanden opfordrer skolerne til at involvere eleverne. Det kan for eksempel være en god idé, hvis de unge selv er med i debatten og er med til at lave reglerne.

- Det er en måde at involvere de unge og skabe noget refleksion, i stedet for bare at lave et voksen-forbud. Jeg tror på, at det rykker mere end for eksempel et politisk forbud, siger Thomas Medom.

Både rådmanden og de århusianske folkeskoler er ved at være tilbage fra ferie, og Thomas Medom har da også brugt nogle sommerferietanker på at tænke over mobilforbuddet, der er indført i Frankrig.

- I min velkomst tilbage til skolebestyrelserne kommer jeg til at have det her på dagsordenen som noget, vi skal tale om, siger Thomas Medom.

Fra rådmandens side er der stor opbakning til, at man sætter dilemmaet om mobilforbud på dagsordenen og involverer de unge i at finde nogle gode retningslinjer.

Rådmand afviser kommunalt mobilforbud i folkeskolen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce