Rådmand er glad, men undrende: Forslag om særlige P-pladser til plejepersonale sendes nu til transportministeren

Rådmand Jette Skive undrer sig over Socialdemokratiets skiftende holdning, men glæder sig samtidig over, at det endelig sker. Foto: Axel Schütt og Kim Haugaard

Rådmand er glad, men undrende: Forslag om særlige P-pladser til plejepersonale sendes nu til transportministeren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ved udvalgsmødet i onsdags var der opbakning til forslaget om særlige parkeringspladser til plejepersonalet i Aarhus Kommune. Rådmand Jette Skive er undrende, men glad.

AARHUS: Forslaget om særlige P-pladser til plejepersonalet i Aarhus Kommune skal nu sendes afsted til transportministeren, Ole Birk Olesen.

Det sker efter, at rådmand Bünyamin Simsek (V) har anmodet om en særlig aftale for kommunens håndværkere i en prøveperiode på to år.

Udvalget i Sundhed og Omsorg blev nemlig enige om, at sende en lignende ansøgning afsted, efter forslaget blev fremlagt til udvalgsmødet i onsdags.

Specielt rådmand Jette Skive (DF), er glad for, at der nu er enighed om at gøre noget ved parkeringsproblemerne i Aarhus Kommune:

- Jeg har taget problemet med parkeringspladserne op to gange før i byrådet, og der var de ikke lydhøre over for det. Så det er både glædeligt og undrende, at Socialdemokratiet har ændret holdning, siger Jette Skive og tilføjer:

- Men det kan jeg jo kun være glad for. Vi har en kæmpe udfordring med de biler. Vi bruger alt for meget tid på at rende rundt og finde parkeringspladser.

Hvis håndværkerne får lov af ministeriet, så tror jeg også, at plejepersonalet får. Det er jo en principiel beslutning - Lone Hindø, formand for Sundhed og Omsorg

Hvis håndværkerne må, må vi også

Forslaget fra Bünyamin Simsek, var altså det der skulle til for at få formand Lone Hindø (S) til at rykke på parkeringsproblemet:

- Hvis transportminister Ole Birk Olesen ser på mulighederne for særlige p-pladser til håndværkere, kan man jo i samme ombæring også se på en prøveperiode for plejepersonalet i de to år, siger hun og tilføjer:

- For hvis håndværkerne får lov af ministeriet, så tror jeg også, at plejepersonalet får. Det er jo en principiel beslutning.

Hvor mange parkeringspladser, Lotte Hindø forestiller, der skal være reserveret særligt til plejepersonalet, har hun ikke et umiddelbart bud på.

- Det er for tidligt at sige. Men vi forestiller os, at man kan finde frem til en teknologisk løsning, hvor man kan reservere en særlig plads i et bestemt tidsrum, når man skal bruge det, forklarer hun.

Parkere på handicappladserne

Den faktiske teknologiske løsning er endnu ikke udarbejdet, men bliver en del af det, man skal kigge nærmere på, hvis ministeriet giver grønt lys.

Jette Skive forestiller sig, at man kan finde frem til en løsning, så kommunens plejepersonale må holde på handicappladserne. Men heller ikke hun kan komme med et konkret bud på, hvor mange pladser det drejer sig om.

Hvis de får lov af ministeriet, kommer ordningen med særlige P-pladser, ifølge udvalgets egne vurderinger, ikke til at have nogen stor økonomisk betydning, uddyber Lone Hindø.

Men før der kan gisnes og arbejdes videre på en konkret plan, skal begge forslag behandles og godkendes af ministeriet.

Rådmand er glad, men undrende: Forslag om særlige P-pladser til plejepersonale sendes nu til transportministeren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce