Rådmand stopper mulighed for ekstra etager: - Det er uhensigtsmæssigt

Teknisk rådmand Bünyamin Simsek (V) mener, at borgerne skal kunne regne med, at et byggeri ikke får flere etager, end der står i den lokalplan, borgerne har haft at forholde sig til. Derfor har han nu stoppet muligheden for rent administrativt at tillade ekstra etager.Foto: Flemming Krogh

Rådmand stopper mulighed for ekstra etager: - Det er uhensigtsmæssigt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu skal borgerne kunne regne med, at 13 etager også betyder 13 etager. Rådmand Bünyamin Simsek (V) lukker muligheden for, at bygherrer rent administrativt kan få dispensation fra lokalplan til skyde ekstra etage ind i byggeprojekt, bare det ikke overskrider lokalplanens højdekrav

AARHUS: Sagen om Æggepakkeriets 13 etager ved Godsbanen, der blev til 14, fører nu til, at kommunens afdeling for Byggeri ændrer en mangeårig praksis:

Nu må afdelingen ikke længere dispensere fra en lokalplans bestemmelser om etageantal - heller ikke selv om der kan klemmes en ekstra etage ind i et byggeri, uden at det af den grund bliver højere.

Det har teknisk rådmand Bünyamin Simsek (V) besluttet.

- Det er uhensigtsmæssigt med den hidtidige praksis. Det er antallet af etager, borgerne ser på. Når de så tæller etager og opdager, at der er en mere, end der står i lokalplanen, tænker de naturligvis deres. Borgerne har jo ikke umiddelbart mulighed for at se, om byggeriet er blevet højere, siger rådmanden.

En gammel praksis

Han understreger, at i den konkrete sag om Æggepakkeriet er der ikke foregået noget forkert hverken fra bygherre eller Byggeris side.

- Dispensationen til de 14 etager er givet efter en administrativ praksis, der har været gældende i mange år. Nu ændrer jeg den så - og byrådets tekniske udvalg er enig med mig i, at det er rigtigt at gøre det, siger Bünyamin Simsek.

Han understreger, at den nye praksis også har til formål at værne om kvaliteten i nybyggerier.

- Hvis et projekt i en lokalplan er skitseret med gode loftshøjder i lejlighederne, skal det ikke være sådan, at en bygherre efterfølgende kan få lov til at skære ned på loftshøjderne for at klemme en ekstra etage ind, siger rådmanden.

13 etager er 13 etager

Formanden for teknisk udvalg, Keld Hvalsø (El), bakker fuldt op om rådmandens beslutning:

- Folk står jo og føler sig snydt, når de opdager, at et byggeri er blevet en etage højere, end det, der er blevet sagt. En lokalplans præcise oplysninger om et byggeris højde og etageantal skal folk kunne stole på, siger han.

Udvalgets næstformand, Ango Winther (S) er helt på linje:

- Når vi i en lokalplan skriver 13 etager, så skal det også være 13 etager, så det er fint, at rådmanden ændrer praksis. Man kunne frygte, at det ellers kunne blive en kattelem for bygherrer, der, efter at en lokalplan er vedtaget, lige får presset to eller tre ekstra etager ind, siger Ango Winther.

Lav en etage-norm

Peter Thyssen, der er en af dem, der har undret sig over, hvordan 13 etager i Æggepakkeriet kunne blive til 14, siger:

- Det er glædeligt, at der nu bliver sat en stopper for, at bygherrer bare lige kan få lov til at skyde en ekstra etage ind, efter at lokalplanen er vedtaget.

- Men jeg tror, at rådmanden også skal fastsætte en norm for, hvor høj en etage er, så borgere og byråd ved, hvad det er, vi taler om. Det er jo altid antallet af etager, vi forholder os til. Jeg ved godt, at etagehøjde typisk er forskellig, alt efter om det er bolig- eller erhvervsbyggeri, men man kunne godt operere med en norm for, hvor høj en typisk boligetage og en typisk erhvervsetage er, siger Peter Thyssen.

Rådmand stopper mulighed for ekstra etager: - Det er uhensigtsmæssigt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce