Rejsegilde på Aarhus Ø: Derfor har de købt lejlighed i AARhus

Birthe From og Kaare Sølvsteen er blandt de mange, der har købt lejlighed i AARhus tegnet af Bjarke Ingels Group, BiG. Her fortæller de hvorfor. Foto: Flemming Krogh

Rejsegilde på Aarhus Ø: Derfor har de købt lejlighed i AARhus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er både den fysiske udsigt og udsigten til aktiviteter og spændende byliv, der trækker køberne til bebyggelsen AARhus, der torsdag havde rejsegilde.

AARHUS: Der var både købere og kikkere, da kæmpebyggeriet AARhus tegnet af den verdensberømte arkitekt Bjarke Ingels, holdt rejsegilde torsdag eftermiddag på Aarhus Ø.

De mange hundrede gæster blandede sig med hærdebrede håndværkere i arbejdsjakker og hjelme. Og alle flokkedes efter de traditionelle takketaler om bordene med pølser, øl og vand, inden elevatoren kom på overarbejde med de mange, der gerne ville til tops i "konfirmationservietten".

Den betegnelse af byggeriets form kom en af køberne, arkitekt Kaare Sølvsteen, med over for avisen med henvisning til de to takkede spidser, der kan minde lidt om en fint foldet serviet.

- Vi har købt en lejlighed på 7. sal med udsigt til Mols og ind til byen. Og en altan til hver side. Det er ikke mange lejligheder, der har gennemgående lys, og det synes vi er dejligt, fortæller Kaare Sølvsteen og hans kone, tandlæge Birthe From.

- Vi bor i Mejlgade og har valgt at rykke herud for at forberede vores alderdom. Her er elevator, og det er der ikke, hvor vi bor i dag, fortæller parret.

Rejsegilde på det store byggeri AARhus. tegnet af BiG. Foto: Flemming Krogh
AARhus hedder det nye byggeri på Aarhus Ø, der i sin form minder om en konfirmationsserviet, som en deltager sagde til avisen. Foto: Flemming Krogh
Rejsegildet trak hundredvis af håndværkere, købere og kikkere torsdag eftermiddag. Foto: Flemming Krogh
Rejsegildet trak hundredvis af håndværkere, købere og kikkere torsdag eftermiddag. Foto: Flemming Krogh

Ser frem til gårdmiljøet

De flytter dog ikke med det samme, når byggeriet ventes færdigt i foråret 2019.

- Vi har fremlejet lejligheden ud i to år for ikke at bo i den værste byggelarm, når de skal bygge ved siden af.

Parret har også købt to parkeringspladser og en "butik" i to plan nede ved jorden. Den har køkken og toilet og kan f.eks. anvendes til gæstebolig.

- Vi har valgt AARhus, fordi vi godt kan lide byggeriets form og lægger vægt på det liv, vi forventer kommer i og omkring huset med de små badehuse, teater og havnebadet, siger de.

Birthe From synes også, at den hævede gård i bebyggelsen er en stor kvalitet.

- Jeg er selv opvokset i en karrébebyggelse i Aalborggade, og det var dejligt, så det ser jeg frem til igen.

Parret fra Mejlgade er ifølge projektudvikler af AARhus-byggeriet med over 250 lejligheder, Rune Kilden, et godt udtryk for den nye købergruppe.

- Nu kommer kunderne fra Aarhus C, kan vi se. Hidtil har det mest været familier fra forstæderne, der er flyttet på havnen, men nu er der mange fra Aarhus C og forholdsmæssigt mange børnefamilier, der dukker op, siger Rune Kilden.

AARhus har nu kun 25 lejligheder tilbage ud af 251 udbudte. Der er solgt for 1,2 milliard kroner.

Rejsegilde på det store byggeri AARhus. tegnet af BiG. Foto: Flemming Krogh
Projektudvikler Rune Kilden (th) glæder sig over, at der er solgt lejligheder for 1,2 milliard kroner i AARhus. Ved rejsegildet talte han bl.a. med rådmand for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek. Foto: Flemming Krogh

Småforelsket i stedet

Et andet par, der har købt en lejlighed i byggeriet, er Steen og Dorte Stavnsbo. Risskov. Han er selv ejendomsudvikler og tidligere byrådsmedlem. Og parret tog en beslutning allerede i sommeren 2016 om at købe en lejlighed på 12. sal.

- Vi har ikke tidligere skænket det en tanke at flytte på havnen, men jeg så jo projektet i teknisk udvalg og sad og blev lidt småforelsket i det. Så kom vi til at tale om derhjemme, at det kunne være et spændende sted at bo især med det byliv, der er tænkt ind i projektet, fortæller Steen Stavnsbo.

Parret har slået to lejligheder sammen, så de får 235 kvadratmeter. Samt en tagterrasse på små 100 kvadratmeter med udsigt til både byen og bugten.

- Det var den rigtige løsning for os, siger Dorte og Steen Stavnsbo, der sælger villaen i Risskov. De tager den yngste søn på 20 år med på havnen, så han lige prøver at bo der, inden han skal flytte hjemmefra.

- Vi har egentlig tidligere kikket på lejligheder andre steder men kunne ikke finde noget med så meget liv, som der bliver hernede. Jeg glæder mig også til at se badehusene og promenaden, siger Dorte Stavnsbo, inden parret forsvinder i køen mod elevatoren.

- Vi kan nok desværre ikke komme ind og se vores egen lejlighed i dag, men så må vi se en anden for at komme op til udsigten, tilføjer de.

Rejsegilde på det store byggeri AARhus. tegnet af BiG. Foto: Flemming Krogh
Dorte og Steen Stavnsbo var tidligt ude for at købe en lejlighed på 12. sal i det store byggeri med over 250 lejligheder og masser af aktiviteter udenom. De håber på indflytning om et års tid. Foto: Flemming Krogh

Rejsegilde på Aarhus Ø: Derfor har de købt lejlighed i AARhus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce