Rikke kender rejsemarkedet Aarhus/København: Her er hendes favorit

Hvad gør man, når man gerne vil til København og man synes, at GoMore og DSB er for dyre? 28-årige Rikke Larsen har en favorit - og det er ikke FlixBus, som ses i baggrunden. Hunden hedder Chili. Foto: Ole Christensen

Rikke kender rejsemarkedet Aarhus/København: Her er hendes favorit

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efterhånden kan man komme til København med både tog, privatbiler, vandfly og busser.

AARHUS: 28-årige Rikke Nielsen fra Aarhus, studerende på Via University College, rejser ofte en tur til København. Og da hun ikke har mange penge at gøre godt med, har hun undersøgt markedet nøje.

I dag - efter adskillige ture med personbiler, busser og tog - har hun fundet en favorit blandt rejseudbyderne.

- Jeg går primært efter prisen, siger hun.

Favoritten er ikke GoMore - internettjenesten, der organiserer samkørsel i private biler.

- Det er bestemt ikke fordi, jeg har noget imod selve rejseformen. Tværtimod har jeg haft rigtig gode oplevelser med GoMore. Chaufførerne kommer til tiden, og de er som hovedregel søde og rare. Men på strækningen Aarhus-København er det simpelthen for dyrt i forhold til de billigste muligheder, siger hun.

Som man i dag kan se i artiklen "Prissammenligning: Sådan rejser du billigst til København" hører GoMore da heller ikke til i den helt billige ende.

Rikke Nielsen bruger dog ofte GoMore, når hun skal besøge kærestens familie i Sønderjylland.

- På den strækning er det rigtig dyrt at rejse med DSB - måske fordi konkurrencen ikke er så stor. I hvert fald kan turen gøres noget billigere med GoMore.

Det er heller ikke Flixbus, som har held til at lokke Rikke Nielsen med.

- Attraktiv rute

Flixbus, den store, tyske koncern, som står bag Europas største fjernbusnetværk, har ellers masser af daglige afgange fra både Aarhus og København.

Koncernen købte i 2017 det populære danske busselskab Abildskou, Linie 888. Samme år opkøbte Flixbus en anden konkurrent, Rødbillet.

- Jeg bruger ikke Flixbus mere. Jeg har haft et par oplevelser med ture, der blev aflyst. Det gik ikke så godt med at indsætte erstatningsbusser, siger hun.

Så SAS da? Eller vandflyveren? Nej, nej, ingen af delene passer til en studerendes tegnebog.

Rikke Nielsen foretrækker såmænd Kombardo Ekspressen.

- Prismæssigt er ruten attraktiv. Samtig kan jeg godt lide, at der er mulighed for at strække benene på færgeturen og få en mundfuld frisk luft.

Togture kan Rikke Nielsen også godt leve med. Det sker da også, at hun bruger DSB, når hun skal til København Lufthavn.

- På andre strækninger er andre rejseformer som regel billigere. Så indtil jeg begynder at tjene flere penge, vil jeg lade toget køre forbi, siger hun.

Flixbus beklager, at Rikke Nielsen har haft en dårlig oplevelse.

- Vi er selvfølgelig kede af, at kunden har været så uheldig. Det kan undtagelsesvis ske, at en bus ikke kan køre på den planlagte rute, og i sådanne tilfælde gør vi vores bedste for at indsætte en erstatningsbus. I sjældne tilfælde er det dog ikke muligt, og så kan vi blive nødt til at aflyse en bus. Vi kontakter så kunderne så tidligt som muligt og forsøger at organisere alternativ transport, siger Lotte Rystedt, presseansvarlig ved Flixbus. Danmark.

Rikke kender rejsemarkedet Aarhus/København: Her er hendes favorit

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce