Risikabelt værk i Kunsthal Aarhus: 11 er faldet i vandet

Gæsterne går på en hvid catwalk til kunstværket, der er omgivet af vand i en sort kasse og derfor svært at se. Foto: Kaare Viemose

Risikabelt værk i Kunsthal Aarhus: 11 er faldet i vandet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

AARHUS: Det er bestemt ikke uden risiko at gå på kunstbesøg i Kunsthal Aarhus i denne tid. Foreløbig er 11 gæster faldet i vandet, siden værket What the Heart Wants åbnede 20. januar.

Og mange kan nå at få våde fødder - værket kan nemlig ses til 19. marts.

Tirsdag røg en ældre dame i vandet og blev totalt våd. Andre har været så heldige, at de kun har fået våde fødder og ben, men vandet har de mærket.

Forklaringen er, at for at komme hen til det lærred, som videokunstværket vises på, går man på en catwalk ligesom ved modeopvisninger. Den er hvid, og udenom er der masser af vand, der er samlet i en sort kasse og med sort bund. Da der er mørkt eller dunkelt i lokalet, kan det være svært at se, at der er vand uden om den hvide catwalk.

Værket er videoinstallationen "What the Heart Want"s, skabt af Cécile B. Evans. Den var oprindeligt lavet til Berlin Biennale. I den tyske hovedstad faldt flere end 100 mennesker i vandet.

I Kunsthal Aarhus' bassin er der 77.000 liter vand, og bassinet er 35 cm dybt. Det er lavet af et professionelt swimmingpool-firma.

Der har været adskillige særprægede situationer, mens værket har været vist. En ung fyr faldt i vandet, da han troede, han kunne hoppe over et hjørne. To ældre kvinder blev plaskvåde, da de faldt i med hele kroppen, den ene altså tirsdag.

Sidste weekend valgte kunsthallen at sætte et skilt op, så man skal henvende sig i caféen, før man går ned i installationen. Bare for at sikre, at man bliver oplyst om, at der er vand.

Værket i sig selv har stor kunstnerisk værdi, og i Århus Stiftstidende og stiften.dk gav anmelder Christian Salling seks stjerner, som er maksimum.

Netsiden kunsten.nu skrev: Det er et hit at få den til Aarhus. De styrer i kunsthallen! Og anmelder Ole Bak Jakobsen skrev: "Cécile B. Evans tager den eksistentielle undersøgelse helt ind i hjertet af den teknologiske nutid. "What The Heart Wants" er en suveræn videoinstallation."

Kunsthal Aarhus har fri entré. Indtil nu har 3.800 set værket - det er 50 procent flere end normalt i Kunsthal Aarhus.

Kunstneren og værket
"What the Heart Wants" er en soloudstilling af den belgisk-amerikanske kunstner Cécile B. Evans. Det er Evans' første udstilling i Danmark. I videoinstallationen, som havde premiere under den 9. Berlinbiennale i 2016, transformerer Evans Kunsthal Aarhus' underetage til en rumlig installation.

I værket dissekerer Cécile B. Evans værdien af følelser i det moderne samfund og undersøger, hvordan udvekslingen mellem mennesket og maskinen i dag definerer det moderne menneskes eksistens.

Hendes videoinstallation udforsker hvad det kan betyde at være "en person" i fremtiden og hvordan vores menneskelighed bliver formet af maskiner (teknologiske, sociale og politiske).

Udstillingen er støttet af Statens Kunstfond, Aarhus Kommune og Knud Højgaards Fond.

Kan ses til 19. marts. Gratis adgang til Kunsthal Aarhus.

Risikabelt værk i Kunsthal Aarhus: 11 er faldet i vandet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce