Royalt besøg: Pigespejderne fejrer 100 års fødselsdag med stor fest i Aarhus

De grønne pigespejdere kan i år fejre 100 års jubilæum. Det bliver markeret ved en stor fest i Aarhus 4. maj. Der er 4.000 pigespejdere i Danmark. De grønne pigespejdere er en del af paraplyorganisationen Spejderne, der også repræsenterer Det Danske Spejderkorps, KFUM-Spejderne, Danske Baptisters Spejderkorps og Dansk Spejderkorps Sydslesvig. Til samme tæller de mere end 70.000 medlemmer. PR-foto: Johan Stauner Bill

Royalt besøg: Pigespejderne fejrer 100 års fødselsdag med stor fest i Aarhus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

100-året for pigespejderne i Danmark bliver markeret med stort åbningsshow på Bispetorv, hvor Prinsesse Benedikte vil holde åbningstalen. Op imod 2.000 pigespejdere forventes at deltage på festdagen.

AARHUS: 4. maj 1919 blev det nu eneste spejderkorps for piger etableret i Danmark. Den runde dag bliver markeret med en stor spejderfest i Aarhus, hvor op imod 2.000 pigespejdere forventes at deltage.

Det er blevet sejt at kunne bygge sin egen bivuak, tænde bål med strygestål og løse udfordringer i fællesskab - også hvis man er en pige. De seneste fem år har De grønne pigespejdere oplevet medlemstilgang. - 30 år tilbage blev spejder af mange opfattet som en lukket, lidt nørdet klub. I dag oplever vi, at kernen i vores aktiviteter - at vi er aktive sammen i fællesskab og at vi er i naturen - vækker genklang hos mange forældre, der søger spejder som fritidstilbud til deres børn, siger Birgitte Meisner Nielsen, generalsekretær i De grønne pigespejdere, i en pressemeddelelse.

De grønne pigespejdere er kun for piger og kvinder. Korpset tæller 4.000 medlemmer fordelt på 120 lokale grupper i hele Danmark.

Royalt besøg

Lørdag 4. maj markerer de grønne pigespejdere 100-året med en festdag i Aarhus. Der kommer pigespejdere i alle aldre for at deltage i fejringen - lige fra de yngste medlemmer på tre år til spejderkorpsets ældste medlem på 93 år.

Festlighederne begynder klokken 10 med optog og et stort åbningsshow på Bispetorv, hvor Prinsesse Benedikte holder åbningstale.

Fra klokken 12 til 17 er der forskellige aktiviteter rundt i byen. Her kan man blandt andet opleve en særlig spejderudgave af "Masterchef" med mad over bål på Bispetorv, et bæredygtigt løb hos AffaldVarme Aarhus, et #metoo-løb om krop og egne grænser på Kvindemuseet og en forhindringsbane ned gennem Strøget, som man kun kan gennemføre, hvis man samarbejder.

Om aftenen er der fakkeloptog til Tivoli Friheden, hvor jubilæumsfesten slutter.

Hele arrangementet i Aarhus er udviklet, tilrettelagt og gennemført af frivillige pigespejdere.

Royalt besøg: Pigespejderne fejrer 100 års fødselsdag med stor fest i Aarhus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce