S: Brug for bedre kommunikation med oplandet

Ango Winther regner med, at det kommende års møder om oplandet vil føre til en række anbefalinger til byrådet. - Og noget koster nok penge, men så må vi se på det næste år, siger han. Foto: Flemming Krogh

S: Brug for bedre kommunikation med oplandet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Socialdemokraten Ango Winther stod fadder til oplandsudvalget og mener, det især skal forbedre dialogen med oplandsbyer og fællesråd. Og gerne på sigt bane vejen for penge til konkrete projekter.

AARHUS: Det er fire vigtige emner, det nye oplandsudvalg skal arbejde med og lave anbefalinger til byrådet ud fra.

Det mener Ango Winther (S), der formentlig bliver formand for udvalget, som han selv har stået fadder til. For ham har oplandet og lokalområderne altid stået højt på dagsordenen.

Han glæder sig til at komme i gang med arbejdet i udvalget og forventer, at det om et år kan sende anbefalinger til byrådet på alle fire områder: Samarbejde med byrådet, infrastruktur og byudvikling, kulturtilbud og kommunikationsformen.

- Der er især brug for at styrke kommunikationen med fællesrådene og oplandet og at få en bedre dialog, mener Ango Winther, når avisen beder ham pege på, hvad han mener er det vigtigste emne.

Det skal ikke handle om at kæmpe om en pose penge til enkelte områder. Men nogle af de anbefalinger, vi kan ende med, vil givet koste penge, og så må vi finde ud af, hvordan vi skal håndtere det.
Ango Winther (S), byrådsmedlem og medlem af oplandsudvalget

Kritik skal høres

Sidste sommer skrev vi her i avisen, at en række fællesråd var utilfredse med dialogen med Aarhus Kommune. Flere mente, at byrådet ikke lyttede og beskæftigede sig nok med problemer i oplandet.

- Det er noget af den kritik, jeg gerne vil, at oplandsudvalget kan komme i møde, siger Ango Winther.

I Horsens har deres oplandsudvalg fået 25 mio. kr. at dele ud af. Mangler I ikke det?

- Nej, jeg synes det vigtigste er, at det skal være en fri debat om ideer. Det skal ikke handle om at kæmpe om en pose penge til enkelte områder. Men nogle af de anbefalinger, vi kan ende med, vil givet koste penge, og så må vi finde ud af, hvordan vi skal håndtere det.

Ango Winther peger på, at byrådet derfor i efteråret 2020 vil skulle drøfte om der for det eller de kommende budgetår kan afsættes penge i budgetforhandlingerne til oplandspulje, som lokalområderne eventuelt kan søge penge fra.

S: Brug for bedre kommunikation med oplandet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce