S: Vestergade skal have et facelift à la Jægergårdsgades

Peter Zartow, der har madbodegaen Vesterlauget, ser gerne, at man udvider fortovene på Vestergade. Det vil betyde langt flere siddepladser og mere liv i gaden. Foto: Axel Schütt

S: Vestergade skal have et facelift à la Jægergårdsgades

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Socialdemokratiet foreslår, at man forskønner Vestergade til fordel for gadens erhvervsdrivende og byens bløde trafikanter. Vesterlauget er glad for, at man endelig kigger på gaden og den voldsomme trafik.

AARHUS: Vestergade skal forskønnes, så den bliver mere attraktiv for århusianerne og de erhvervsdrivende, mener Socialdemokratiet i Aarhus.

I dag færdes rigtig mange mennesker i Vestergade, både på fortovene, men også ude på gaden, hvilket giver problemer med cykel- og biltrafikken.

Det vil Socialdemokratiet lave om på, så det bliver bedre for gadens bløde trafikanter:

- Der opstår ofte farlige situationer med biler eller cyklister på Vestergade i dag. Derfor har vi foreslået, at man omdanner gaden til fordel for dem på gåben og cykel. Det betyder blandt andet, at vi skal have fundet en bedre måde af afvikle biltrafikken på, siger Peder Udengaard (S).

Men det betyder ikke, at Vestergade bliver bilfri.

Det er ikke muligt på grund af beboerparkering og varelevering, forklarer Peder Udengaard.

Til gengæld er der andre tiltag, som kan gøre det bedre at færdes til fods og som cyklist - og som gerne skulle være en fordel for de mange erhvervsdrivende i gaden.

Forslaget fra Socialdemokratiet møder også stor opbakning fra en af gadens centrale restaurationer, Vesterlauget.

- Vi er super positive omkring forslaget. Der er så voldsom en trafik i Vestergade, så det er godt, at man fokuserer på at gøre det bedre for folk på gåben, siger ejeren af madbodegaen, Peter Zartow.

Specielt om aftenen kan farlige situationer opstå, fordi mange bilister kører for hurtigt, tilføjer Peter Zartow:

- Så det kunne være rart, hvis man fandt en løsning, så man ikke skal se sig over skulderen hele tiden.

Forskønnelse som Jægergårdsgade

De sidste par år er der også kommet flere og flere mennesker i Vestergade. Kulturlivet er vokset, mange restaurationer og butikker er kommet til, og dermed er der også flere mennesker i gadebilledet.

Forslaget fra Socialdemokratiet omhandler derfor også af en forskønnelse af gaden til fordel for de mange gæster, forklarer Peder Udengaard:

- Med inspiration fra Jægergårdsgade, som vi for et par år siden forskønnede, vil vi gerne have træer op langs gaden og små oaser med siddepladser for at understøtte det fede miljø, der er kommet i Vestergade, siger han.

En idé, Vesterlauget synes, er rigtig god:

- Vi har været her i fem år, og vi har kunnet se en klar udvikling af miljøet. Så det giver rigtig god mening med en forskønnelse af gaden, siger Peter Zartow og tilføjer:

- Der har også været fokus på rigtig mange gader i Aarhus efterhånden, så det er rart, at man endelig tænker Vestergade med.

Peter Zartow håber, at man enten lader sig inspirere af de små øer på Jægergårdsgade, eller at man vælger at udvide fortovet på Vestergade. Det vil give ekstra plads til at rykke flere borde og mere liv ud på gaden, forklarer han:

- Vi håber på at få bredere fortove, så vi kan have flere borde udenfor. Lige nu må vi nærmest ikke være på fortovet, så det vil skabe meget mere liv i gaden, hvis vi fik mere plads. Bare en halv meter, vil gøre en kæmpe forskel.

Peter Zartow fra Vesterlauget på Vestergade og et billede af Jægergårdsgades sidde-oaser langs gaden
Foto: Axel Schütt
I Jægergårdsgade har man plantet træer langs gaden og sat bænke op, som alle kan benytte sig af. Det bliver brugt som inspiration til Vestergade. Foto: Axel Schütt

Afgøres på byrådsmødet

For hvis man udvider fortovet en smule, bliver der både plads til borde, barnevogne og de mange gående, der lige nu skal deles om det smalle fortov på Vestergade, mener Peter Zartow.

Så vil det ikke længere være nødvendigt for de mange gående at skulle ud på vejen for at komme forbi hinanden.

Og hvis man laver små øer, der stikker lidt ud fra vejen, til bænke eller lignende, tror han, at man kan mindske bilisternes fart, fordi de skal zigzagge gennem gaden.

Uanset hvad, er Peter Zartow glad for opmærksomheden, som Vestergade nu får.

Forslaget om forskønnelsen af gaden bliver taget op på næste byrådsmøde, og Peder Udengaard håber på, at forslaget møder opbakning.

Socialdemokratiet har lagt op til, at man i Teknik og Miljø kommer med et forslag til finansieringen i overensstemmelse med Mobilitetsplanen.

Så hvis omdannelsen af Vestergade bliver en realitet, skal man i samarbejde med de erhvervsdrivende, beboerne og gadeforeningen finde en passende løsning på, hvordan gaden skal forskønnes.

S: Vestergade skal have et facelift à la Jægergårdsgades

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce