S og SF: Godt forslag men useriøst beløb

Lone Hindø (S) bor selv i en landsby og glæder sig over, at byrådet har fået øjnene meget mere op for ønsker og behov uden for Ringgaden. Foto: Kim haugaard

S og SF: Godt forslag men useriøst beløb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

S og SF er positive over for forslaget om deltagerbudgetter, men finder det helt urealistisk at finde 10 millioner kroner til fællesrådene.

AARHUS: - Det er bestemt dejligt, at Almaz Mengesha også har fået øje på oplandet, kommenterer byrådsmedlem Lone Hindø (S) forslaget fra Liberal Alliance.

- Jeg tror, at der skete et skred i valgkampen sidste år, hvor mange politikere opdagede, at der er et problem med, at vi ikke har beskæftiget os ret meget med oplandet. Så der er blevet mere lydhørhed i det hele taget for oplandet, vurderer Lone Hindø.

Det er også i den sammenhæng, hun opfatter forslaget fra Liberal Alliance. Hun er selv positiv over for at afsætte en pulje til fællesrådene, men synes det er useriøst at svare på, om der skal afsættes 10 millioner kroner til formålet.

- Forslaget kommer jo i skyggen af, at vi skal spare 200-300 millioner kroner i kommunen. Og vi har også en hjemmepleje, der trænger til et løft. Men nu skal forslaget i første omgang vurderes i budgetforhandlingerne. Og hvis der bliver afsat en pulje, skal vi diskutere meget grundigt i oplandsudvalget, hvordan den kan anvendes. Om borgerne selv skal fordele pengene, ved jeg ikke. Demokrati kan være mange ting, og jeg kan forudse, at det vil blive svært i fællesrådene at fordele sådan en pulje, mener Lone Hindø.

"Gratis omgang"

I SF har rådmand Thomas Medom tidligere stået bag forslag om deltagerbudgetter både på lokalområdet og på beskæftigelsesområdet, hvor man har lavet et forsøg med, at 100 langtidsledige kunne få op til 50.000 kroner til for eksempel tandjusteringer, kørekort, frisør, tøjindkøb, børnepasning med videre, der kunne forbedre deres jobmuligheder.

- Jeg er glad for, at LA stiller forslaget, for tankegangen med at uddelegere beslutninger til borgerne er vi meget med på. Men det er lidt en gratis omgang, at LA foreslår at afsætte 10 millioner kroner til fællesrådene. Kommunen skal til at spare over 200 millioner kroner, og skal vi så oveni i det hente 10 millioner kroner fra udsatte borgere eller på børn i daginstitutioner, siger Børn- og Ungerådmand Thomas Medom.

LA mener, at kommunen kan effektivisere sig til yderligere 300 millioner kroner?

- Vi har allerede effektiviseret rigtigt meget i Aarhus, og det er ren kasinoøkonomi at påstå, at man kan hente så meget mere. Du kan jo nævne et vilkårligt tal, men det er at stikke fællesrådene i øjnene at bilde dem ind, at vi kan finde 10 millioner kroner til dem, mener Thomas Medom.

S og SF: Godt forslag men useriøst beløb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce