S skynder på teknik-rådmand: - Kom med svar på ny trafikplan

At det er en god ide at åbne station i Brabrand kan Venstre og socialdemokrater blive enige om. Det kniber mere med udbygningen af letbanen og jernbanen mellem Hasselager og Hovedgård.

S skynder på teknik-rådmand: - Kom med svar på ny trafikplan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En ny station i Brabrand, letbanens etape 2 samt togfond-projekter i Østjylland er ikke med ny trafikplan for den statslige jernbane. - Det bør de være, mener S.

AARHUS: Der står ikke et ord om letbanens etape to i den trafikplan for den statslige jernbane, som Transportministeriet lige nu har ude i offentlig høring.

En ny station i Brabrand står der heller ikke noget om.

Derfor er det på høje tid, at Bünyamin Simsek (V), rådmand for Teknik og Miljø, kommer til tasterne og får skrevet et høringssvar.

Det mener i hvert fald Socialdemokraterne.

I en pressemeddelelse opfordrer Ango Winter, der er næstformand i teknisk udvalg, Bünyamin Simsek til at fremlægge et udkast til et høringssvar for byrådet.

Trafikplanen tegner retningen for statens fremtidige indsats på jernbaneområdet.

"Men den savner fokus på projekter, som skal fremme mobiliteten i Østjylland," skriver Ango Winther i pressemeddelelsen.

Trafikplan
Trafikplanen for den statslige jernbane 2017-2023 beskriver de statslige initiativer på jernbanen og rammerne for togtrafikken.

Den giver overblik over vedtagne projekter og den forventede udvikling i togbetjening og passagerprognoser helt ned på stationsniveau.

På grund af usikkerhed om blandt andet Togfonden er denne udgave af trafikplanen forsinket.

En markering

Bünyamin Simsek undrer sig:

- Hvis Ango Winther vil i dialog med mig, kan han altid henvende sig. Det havde været seriøst. Han behøver ikke gå gennem Århus Stiftstidende. Det er da vist mest for at markere sig, siger Bünyamin Simsek, der ikke kan nå at få et høringssvar gennem byrådet, inden fristen udløber 26. februar.

Da trafikplanen blev sendt i høring, inden Bünyamin Simsek satte sig i rådmandsstolen, spiller han ansvaret for forsinkelsen tilbage til sin forgænger, nemlig Ango Winthers partifælle Kristian Würtz.

- Men det glæder mig da, alt det Socialdemokraterne mener, at jeg kan nå at udrette på en måned, siger Bünyamin Simsek.

Svar med forbehold

Han agter at løse problemet på samme måde som det forsinkede høringssvar til den VVM-redegørelse for jernbanen mellem Hasselager og Hovedgård, vi skrev om i lørdags.

Også denne gang sender han et høringssvar med det forbehold, at byrådet endnu ikke har behandlet sagen. Og at det endelige høringssvar derfor kan ende med at få et andet indhold.

Og det kræver ikke den store indsigt i århusiansk trafikpolitik at slå fast, at det endelige høringssvar med sikkerhed får et andet indhold.

Venstre er nemlig modstander af både letbanens etape to og jernbanen mellem Hasselager og Hovedgård.

Socialdemokratiet, SF og Enhedslisten, der tilsammen har flertal i byrådet, er tilhængere af begge dele.

Dermed er det kun Brabrand Station, der er lokalpolitisk enighed om at anbefale transportminister Ole Birk Olesen (LA) at tage med i sin nye trafikplan.

S skynder på teknik-rådmand: - Kom med svar på ny trafikplan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce