SMS-sag: Borgmester og byrådsmedlem frifundet

Byrådsmedlem Gert Bjerregaard (V) og borgmester Jacob Bundsgaard (S) var stævnet for injurier mod tre kranførere. Nu er der faldet dom i sagen. Arkivfoto: Jens Thaysen

SMS-sag: Borgmester og byrådsmedlem frifundet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard og byrådsmedlem Gert Bjerregaard blev mandag frifundet ved Retten i Aarhus for injurier mod kranførere.

AARHUS: Borgmester Jacob Bundsgaard (S) og byrådsmedlem Gert Bjerregaard (V) er begge ved Retten Aarhus blevet frifundet i en sag om fremsættelse af ærekrænkende udtalelser under et byrådsmøde.

Tre kranførere, der tidligere har været ansat på Aarhus Havn, havde anlagt sag mod Jacob Bundsgaard og Gert Bjerregaard med påstand om bødestraf for overtrædelse af straffelovens § 267 med krav om erstatning for tort på 25.000 kroner til hver kranfører og et dementi.

Sagen blev rejst af de tre kranførere Keld Sørensen, Frants Birger Rasmussen og Kai Villadsen, efter at borgmester Jacob Bundsgaard under et åbent byrådsmøde den 7. oktober 2015 udtalte:

"Man havde optrådt illoyalt overfor sin virksomhed" og "havde mobbet kollegaer med henblik på at få dem til at sige op".

På samme byrådsmøde havde Gert Bjerregaard udtalt:

"Vi ved også at de tre kranførere har udøvet massiv mobning på deres arbejdsplads. Vi ved, at de har forhindret kollegaer i at tage overarbejde."

Hør journalist Søren Willumsen fortælle om sagen her:
Har du spørgsmål eller kommentarer til Søren? Så kan han kontaktes på sowi@stiften.dk

Ikke grove nok

Borgmester Jacob Bundsgaard og byrådsmedlem Gert Bjerregaard deltog ikke selv i retsmødet for en måned siden, men deres advokat Poul Gade fra advokatfirmaet Bech-Bruun krævede frifindelse.

Dommer Kirsten Schmidt fastslår i sin afgørelse, der blev offentliggjort mandag formiddag, at udtalelserne blev fremsat under et byrådsmøde som en del af et indlæg i en lokalpolitisk debat af offentlig interesse om forholdene for medarbejderne på Aarhus Havn.

Uanset at ordene "mobning", "mobbe" og "illoyalitet" var anvendt, var der ikke tale om udtalelser af en sådan grovhed, at der forelå en retsstridig krænkelse af kranførernes ære, hvorfor der ikke var sket overtrædelse af straffelovens § 267, ligesom der ikke var grundlag for torterstatning, fastslår dommeren.

Borgmester Jacob Bundsgaard og byrådsmedlem Gert Bjerregaard blev derfor frifundet.

Kranførerne skal betale sagens omkostninger.

SMS-sag: Borgmester og byrådsmedlem frifundet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce