Så er Frederiks Plads på vej - med stor forsinkelse

Endnu syner det ikke af så meget, men NCC er ved at være klar til at begynde at støbe p-kælderen under Frederiks Plads, og pælene, der skal bære de tre boligejendomme, er banket på plads i den lerede undergrund. Foto: Axel Schütt


Så er Frederiks Plads på vej - med stor forsinkelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter startvanskeligheder begynder boligbyggeriet snart at vokse frem i nyt bykvarter bag Bruuns Galleri.

Skal Frederiks Plads aldrig op over jorden?

Vi ser på hullet ved Jægergårdsgade/Kystvejen der skal ende som Frederiks Torv med omkransende byggeri
Vi ser på hullet ved Jægergårdsgade/Kystvejen der skal ende som Frederiks Torv med omkransende byggeri
Foto: Axel Schütt

Byggeriet af det lille nye bykvarter bag Bruuns Galleri og Jægergården har ikke ligefrem haft fuld fart på, siden det gik i gang i sensommeren 2014 med en forventning om, at projektets boligdel skulle står færdig nu til sommer.

Helt efter forventningerne er det ikke gået. Først nu er man så småt i gang med at støbe p-kælder.

»Uforudsete forhold i jorden gjorde, at vi måtte stoppe arbejdet i en længere periode sidste år, fordi en ejendom overfor i Jægergårdsgade slog revner. Siden har vi tilrettet kælderen, så vi kan fortsætte byggeriet uden fare for naboejendommene,« siger Ib Høgsberg, der er senior projektchef hos NCC Construction Danmark, der bygger Frederiks Plads.

»Der har givet os en forsinkelse på omkring et halvt år, men nu varer det ikke så længe, før byggekranerne rykker ind, og byggeriet begynder at skyde i vejret,« fortsætter han.

I første omgang gælder det det tre boligblokke i forskudte højder og med tilsammen 150 lejligheder. En af dem bliver opført mod Jægergårdsgade, de to øvrige mod Værkmestergade bag Jægergården og Jobcenteret.

»Boligerne vil efter planen være færdige i efteråret 2017,« siger Ib Høgsberg.

Mens boligerne bliver bygger for ejendomsselskabet Bricks, der allerede har solgt dem videre til et andet ejendomsselskab, Domis, er det NCC selv, der er bygherre på resten af Fredriks Plads: Erhvervsbyggeri langs Spanien og Værkmestergade og med to høje huse - op til 14 og 19 etager - lige over for Aarhus City Tower.

»Planen er at byggeriet af Frederiks Plads skal køre i et jævnt forløb, så vi er i gang med erhvervsdelen i god tid, inden boligerne står færdige. I øjeblikket bliver der ført en masse forhandlinger med potentielle erhvervslejere, men der skal altså blæk på papiret, før vi går i gang,« siger Ib Høgsberg.

Lige over på den anden siden af Spanien har kommunen netop solgt en stor grund, hvor Danske Bank skal i gang med at bygge sit nye århusianske hovedsæde som en start på det store erhvervsområde, kommunen planlægger på Sydhavnen.

Så bliver der nu hård kamp om erhvervslejerne mellem Frederiks Plads på den ene side af Spanien og Sydhavnen på den anden?

»Jeg tror, det kan skabe ekstra dynamik til hele området, at der nu også begynder at ske noget på Sydhavnen. Frederiks Plads og Sydhavnen ligger ikke bare over for hindnden, planen er også, at de skal forbindes med en bro,« siger Ib Høgsberg.

Så er Frederiks Plads på vej - med stor forsinkelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce