Sådan får du ren bil med ren samvittighed

Steamit dampvask Storcenter Nord
Foto: Jens Thaysen

Sådan får du ren bil med ren samvittighed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Genvejen til en ren bil ligger i parkerings-kælderen under Storcenter Nord.

Helt ren bil med kun tre liter vand.

Landets første damp-vaskehal, Steamit Carwash, pusler om bilen, mens du selv klarer indkøbene. Træerne vokser ind i himmelen, eller rettere ned i kælderen under Stor­center Nord.

Ungernes riskiks, sand, grus, jord skidt og møg samler sig sammen og fylder bilen med en duft af, ja, af møg.

Travle børneforældres dagligdag levner sjældent tid til minutiøs vask, polering og rengøring af bilens indre. Det ydre, tja det ser man jo ­ikke fra førersædet. Kigger man godt efter, vil langt de fleste alligevel sagtens kunne se et utal af små ridser fra vaskemaskinen.

Vi ved jo også godt, at gamle fugleklatter, døde insekter og vinterens skidt og møg næppe er godt for lakken. Men man orker bar ikke alt besværet.

I parkeringskælderen under Storcenter Nord vasker - nej damper de otte ansatte bilen ren.

»Vi bruger tørdamp. Det vil sige at der er meget lidt vand i dampen, derfor kan vi vaske en hel bil med et vandforbrug på kun tre liter,« siger Henrik Simonsen fra Steamit Carwash.

Det er godt for bilen og for miljøet, en traditionel bilvask bruger nemlig hele 300 liter.

Dampen trækkes af bilen med microfiberklude, der skiftes ofte og altid bevæges i den samme retning på den måde undgås ridser i lakken.

Dampen benyttes også indvendigt i bilen. Med sine otte bars tryk skader den 170 grader varme dampstråle ikke lak, lister og interiør. Men den kommer derhen hvor man selv har svært ved at nå med støvsugeren. Blæser skidtet op nede fra det umulige sted mellem sæde og håndbremse. Her bliver rent, helt rent.

Bagefter vokses bilen udvendigt med en speciel biologisk nedbrydelig voks. To mand er i gang samtidig. Man føler sig hensat til en amerikansk film »Working at the carwash,« nynner man sagte for sig selv. Der lægges kræfter i, og resultatet bliver imponerende flot, langt de fleste småridser er forsvundet fra lakken.

Hele herligheden kostede 550 kroner for en Skoda Octavia stationcar, der føles som ny i sommersolen uden for Storcenter Nord.

Se video fra Steamit herunder: Steamit

Sådan får du ren bil med ren samvittighed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce