Sådan gør du: Studerende i bolignød kan flytte i ældrebolig

Sundhed og Omsorg giver boligløse studerende en hjælpende hånd. Nu er det muligt for studerende at flytte midlertidigt ind i en ældrebolig i op til to år. Arkivfoto: Anne Bæk/Ritzau Scanpix

Sådan gør du: Studerende i bolignød kan flytte i ældrebolig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Unge studerende i bolignød i Aarhus kan ved studiestart flytte ind i 56 tomme ældreboliger rundt omkring i byen. Som en del af lejemålet vil de unge blive tilbudt at indgå i frivillige fællesskaber med ældre naboer.

AARHUS: Studerende i ældreboliger? Det lyder som en aprilsnar, men den er god nok.

Lige nu og frem til studiestart er der hård kamp om de ledige studieboliger, når tusindvis af nye studerende skal finde sig et hjem Smilets By.

Det har fået rådmand Jette Skive (DF) på banen med et utraditionelt koncept: Lad boligløse studerende leje en ældrebolig midlertidigt.

- Vi har lige i øjeblikket tomme ældreboliger, som ikke kan lejes ud til ældre mennesker af forskellige grunde som for eksempel manglende elevator. Når de unge samtidig mangler et sted at bo, så er jeg glad for, at vi kan hjælpe dem, siger Jette Skive, rådmand for Sundhed og Omsorg.

Der er plads til en eller to studerende i ældreboligerne, og de kan faktisk allerede søges nu på kollegiekontorets hjemmeside og lejes fra 1. september.

Lejemålene er midlertidige med varighed på op til to år. På sigt er der planlagt renovering eller lignende af boligerne.

Sundhed og Omsorg håber desuden på en lille sidegevinst; nemlig at de unge studerende vil lave frivillige aktiviteter med deres ældre naboer eller de ældre på lokalcentret. Det er også erfaringerne fra Plejehjemmet Hørgården, hvor 24 unge det seneste år har boet tæt med de ældre:

- Det var jo fantastisk at se i DR-programmet 180 dage på plejehjem, som blev optaget på Plejehjemmet Abildgården, hvordan unge og ældre mennesker har gavn af hinanden. Nu får endnu flere unge og ældre mulighed for at få mere ud af hinanden, blive besøgsven, stege skumfiduser over bål eller tage en cykeltur rundt i byen, siger Jette Skive.

Ældreboligerne, som kan søges af studerende, er placeret på Hejredalsvej, Skovvangsvej, Torpevænget, Jyllands Allé, Marselis Boulevard og P.P. Ørums Gade.

Boligerne kan søges på ungdomsboligaarhus.dk.

Sådan gør du: Studerende i bolignød kan flytte i ældrebolig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce