Saray Kebab: En perle i Hasle

Saray Kebab laver de fleste retter på en stor trækulsgrill, som giver maden sin særlige aroma. Restauranten tæt på Hasle Torv er et besøg værd. Foto: Axel Schütt
Foto: Axel Schütt

Saray Kebab: En perle i Hasle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I Hasle ligger den lille etniske perle, Saray Kebab, der leverer grillretter langt over det forventede.

I vores jagt på et godt måltid er vi denne gang endt lidt udenfor centrum, tæt på Hasle Torv, hvor det lille pizzeria Saray Kebab ligger. Lidt research af ordet »kebab« har ladet mig forstå, at det betyder grillet kød på persisk.

Der er mange retter at vælge mellem på Sarays menukort.
Der er mange retter at vælge mellem på Sarays menukort.
Foto: Axel Schütt

Tit, når man støder på grill eller kebab-begrebet, er det misforstået og viser sig tit at dække over junk af tvivlsom karakter. Rundt omkring i Aarhus findes der bunker af pizzeriaer og kebab-barer, hvor maden dårligt nok når op på det spiselige, men hvor drømmen om at »genopleve det etniske, man fik serveret under sommerferien i Tyrkiet eller Tunesien«, alligevel får folk til at strømme til.

Saray Kebab
Ryhavevej 8


8210 Aarhus V


www.saraykebab.dk


Tlf. 86 88 00 88


Åbningstider:


man-fre: Kl. 10.00 ? 21.00


Lør-søn: Kl. 13.00 - 21.00

Men sådan er det langt fra på Saray Kebab. Tværtimod er begrebet »at grille« noget, der tages ret bogstaveligt.

I bunden af det mellemøstligt inspirerede lokale findes det logistiske knudepunkt i form af en stor trækulsgrill, hvor alle retter tilberedes. Her syder det intensivt og flammer op, når de forskellige kødspyd kommer på grillen.

I en montre foran grillen ligger der lammekoteletter, bøffer og forskellige kødspyd med kylling, kalv, okse, lever etc. Bag disken snurrer den klassiske kødpyramide rundt, hvor man kan skære kød af til blandt andet rullekebab.

Noget som læsker i varmen.

Vi kigger på menukortet og vil gerne smage lidt forretter. Tabula, ezogelin suppe, lokker, men nej - det er desværre udsolgt.

Vi bestiller i stedet for syltede grøntsager. Her er gulerødder, agurker, stærke chili osv. Det er godt krydret med et snert af eddike, men det er dejligt med noget surt og saltet i varmen. Denne dag er en af de dage, hvor temperaturen har sneget sig op mod de 30 grader.

Vi drikker ayran og fornemmer ligesom, at denne drik er skabt til et sted med varmt klima. Kombination af yogurt naturel, vand og salt genskaber saltbalancen og skaber en naturlig tørst. Der serveres ikke alkohol på Saray, så vi drikker vand og sodavand.

Der er en del retter at vælge imellem, og cirka tyve af dem bliver tilberedt på grillen. Vi vælger en kombination af de forskellige retter i form af grillmix.

Til retten serveres humus og tzatziki, som kommer på bordet med fladbrød. Humus er lavet af kikærter, citron og tahin, som er en sesampasta, og hele molevitten blandes til en pasta. Denne humus smager rigtig godt, og vi har hurtigt spist det hele og må have en omgang mere.

Den mellemøstlige smag.

Kort efter kommer vores grilltallerken. Her er ris, hvor der er hældt tomat over. Desuden ligger en grillet tomat ved siden. Der er en salat med løg, persille og endvidere er drysset med et rødt krydderi, som gør, at salaten får den specielle mellemøstlige smag.

Vi kigger lidt på en grillet chili, men tør vi sætter tænderne i den? Den er stærk men skaber heldigvis ikke helt den frygtede ildebrand i mund og mave.

Der er også flere forskellige slags kød på tallerkenen, og man fornemmer virkelig aromaen fra trækulsgrillen.

En kyllingvinge og kyllingspyd smager saftig og krydret. Urfa kebabm, som er en lang oksekødsbøf, og et kalvespyd smager fremragende og har den autentiske mellemøstlige smag.

Der er også afskåret kød fra den snurrende kødpyramide. Der er rigeligt mad, og vi bliver propmætte.

Forskellige kager

Vi vil gerne have dessert, og der er forskellige kager, som vi ikke kender.

Vi bestiller künefe og får at vide, at den tager 20 minutter. Den skal lige bages, og vi får en gratis te, mens vi venter. Teen serveres i et lille glas, og vi drikker den med masser af sukker på den tyrkiske måde.

Så ankommer vores künefe. Vi aner ikke, hvad vi har bestilt og er lidt spændte. Det viser sig at være en rund kage på cirka 15 centimeter. i diameter og 1,5 centimeter høj. Den er sprød og består af nogle lange brødstrå, som smager sødt. I midten er der ost, som flyder ud, og det smager herligt.

Summa summarum.

Vi føler os rigtig godt tilfredse på Saray.

For at være helt ærlig spiser undertegnede på Saray minimum en gang om ugen. Min chefredaktør har længe forlangt en madanmeldelse, og jeg har længe forsøgt at skjule denne madoase for mig selv. Undskyldninger har der været mange af, men nu går den ikke længere.

Saray rammer den rigtige pris, og man får meget for sine penge. Retterne ligger omkring 70 kr. Vores gril ret koster dog 110 kr., og tzatziki og humus er normalt med. Men da vi bestilte ekstra, koster de 25. kr pr. styk. Drikkevarer koster 10 kr. I alt kommer vi af med 365 kr. Det er mere end rimeligt.

Saray er et virkelig godt alternativ, når man ikke gider selv, og det skal restauranten have fire store stjerner for.

Saray Kebab: En perle i Hasle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce