Se billederne: Her er Aarhus' næste store hotel

Hotellet får plads til 2.000 gæster, og bliver en markant tilføjelse til Aarhus' skyline med en kampanile i midten, som skal rumme lejligheder. Illustration: BIG og Sleth Arkitekter

Se billederne: Her er Aarhus' næste store hotel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rune Kilden og Anders Holch Povlsens Anpartsselskabet Bassin 7 skal stå bag nyt hotel på Aarhus Ø, som er tegnet af Bjarke Ingels og som får plads til 2.000 hotelgæster og lejligheder i tårnet.

AARHUS: Det bliver Anpartsselskabet Bassin 7 med Rune Kilden og Anders Holch Povlsen, der kommer til at stå for byggeriet af et nyt hotel og konferencecenter i Aarhus Ø. Det er netop blevet offentliggjort på et pressemøde.

Aarhus Byråd godkendte onsdag aften salget af Bassin 7, hvor der altså nu skal bygges blandt andet hotel, som skal imødekomme væksten i Aarhus, siger borgmester Jacob Bundsgaard.

- Vi skal ikke kun skabe plads og oplevelser til nye indbyggere, men også til de mange besøgende, der i stigende grad vender blikket mod vores by. Sammen med de private og almene boliger færdiggør hotel- og konferencecentret Bassin 7 som et projekt med stærk funktionalitet, siger han.

Det er arkitekten Bjarke Ingels' firma BIG, der har tegnet byggeriet, som bliver udformet som en spiral med en karré, der snor sig om sig selv og ender i toppen af bygningen, som giver en flot udsigt over havnen og midtbyen fra en gårdhave, der er offentligt tilgængelig.

I alt kommer hotellet til at kunne tilbyde værelser til over 2.000 gæster, og det glæder direktør for Visit Aarhus, Peer H. Kristensen.

Udendørstrapper på hotellet gør det muligt at gå hele vejen op ad hotellet til gårdhaven på taget, som er offentligt tilgængelig. Foto: BIG

Destination for hele byen

- Vi har en ambition om at opnå 2 millioner overnatninger årligt inden 2025, og det nye hotel bliver en af vækstdriverne for at nå dertil. Det kan være med til at sælge byen og tilføre endnu flere besøgende til både Aarhus Ø og resten af Aarhus, så jeg glæder mig meget til samarbejdet, siger han.

Aarhus Kommune lægger blandt andet vægt på, at vinderprojektet understøtter ønsket om at gøre Bassin 7 til en attraktiv destination for hele Aarhus.

På taget af det nye hotel kommer en offentlig tilgængelig gårdhave. Illustration: BIG

Lejligheder i tårnet

Byggeriet af hotellet alene kommer til at løbe op i en milliard kroner.

Vinderteamet har som en del af vinderprojektet planer om at bygge en såkaldt kampanile, som er et højt tårn med en urskive i. Det er så planen, at der skal være lejligheder bag urskiven.

- På den måde bliver det en form for Big Ben i Aarhus, siger Bjarke Ingels til TV 2.

Kampanilen i midten skal indeholde lejligheder. Illustration: BIG og Sleth

Hotellet fuldender Bassin 7, som også består af BIG-byggeriet AARhus og havnebadet

En gårdhave - med servering - i 20 meters højde på toppen af kongresbygningen og med udsigt over vandet. Det bliver et af flere stop for folk, der tager gåturen rundt om og op ad den kommende bygning på Aarhus Ø. Illustration: BIG

Husk at vi samler alle vores nyheder om udviklingen i Aarhus på vores Facebookside Byudvikling Aarhus:

Se billederne: Her er Aarhus' næste store hotel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce