Se kort: Festugen lukker noget af Frederiks Allé

I 2015 var det Tina Dickow, der optrådte i Byparken under Aarhus Festuge. I år er det Thomas Helmig, der torsdag aften tyvstarter festugen. Arkivfoto: Jens Thaysen

Se kort: Festugen lukker noget af Frederiks Allé

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Festuge betyder traditionen tro en lukket del af Frederiks Allé, hvor Thomas Helmig tyvstarter årets festuge med en koncert for 12.000 publikummer torsdag aften.

AARHUS: Byparken, som det grønne område mellem Musikhuset og rådhuset kaldes, er gået hen og blevet en fast festuge-tradition. I år er ingen undtagelser og derfor kunne trafikanterne torsdag vågne op til afspærringer på Frederiks Allé, der festugen igennem ikke er farbar for biler og cykler på stykket fra Vester Allé til Skt. Nicolaus Gade.

Først mandag 10. september kl. 18 bliver strækningen åbnet op igen.

Området lægger i år græs til en masse oplevelser i Aarhus Festuge, der tyvstarter med Thomas Helmig koncerten torsdag aften kl. 20. I den forbindelse vil også Thomas Jensens Allé mellem Brobjergskolen og Musikhuset være spærret af frem til fredag kl. 12.

I Byparken kan man under festugen blandt andet opleve graffitimalere i aktion under Aarhus Streetart Festival og et stort musikprogram i Det Turkise Telt.

Ligesom de foregående år er der lagt op til at cyklisterne trækker igennem Byparken, hvilket de færreste overholder.

Aarhus Festuge har i år afspærret cykelstien, så cyklisterne skal stå af og trække ind i området på lige fod med andre gående med håb om, at det kan få folk til at vente med at stå på cyklen igen, til de er ude af parken igen.

Irske på Banegårdspladsen

På Banegårdspladsen er Det Irske Telt rykket ind på parkeringspladsen foran Århus Stiftstidende.

Derfor vil der under festugen ikke være korttidsparkering på den del af Banegårdspladsen.

P-pladserne er inddraget frem til tirsdag 11. september kl. 12. Området er er dog fortsat holdeplads for taxa.

Den bid af Frederiks Allé, som løber mellem Vester Allé og Skt. Nicolaus Gade, er traditionen tro spærret under Aarhus Festuge. Trafikanterne rådes til at køre ad Park Allé i stedet. På Banegårdspladsen er Det Irske Telt rykket ind foran Århus Stiftstidende, så skal man læsse rejsende af ved Banegården, er der kun korttidsparkering foran det gamle posthus. Illustration: Jens Nex

Se kort: Festugen lukker noget af Frederiks Allé

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce