Se visualisering: Sådan kan inderste del af Aarhus Ø komme til at se ud

Lavere byggeri ved Nørreport og færre etagemeter er med i ny udviklingsplan. Se hele visualiseringen nede i artiklen. Visualiseringer: Aarhus Kommune

Se visualisering: Sådan kan inderste del af Aarhus Ø komme til at se ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny skole og færre etagemeter med byggeri er hovedsnittene for den nye udviklingsplan for Aarhus Ø.

AARHUS: Hvordan skal Aarhus Ø afsluttes ind mod byen i det såkaldte Indre Aarhus Ø?

Det har der været mange meninger om, og ifølge Aarhus Kommune har i alt 800 borgere på den ene eller anden måde deltaget i processen for udarbejdelsen af udviklingsplanen for området. De mange ønsker og idéer er især gået på antallet af etagemeter og ikke mindst højden på byggeriet ind mod Nørreport.

Den nye udviklingsplan, som blev behandlet i magistraten mandag morgen, indeholder derfor 30.000 færre etagemeter byggeri end oprindeligt planlagt. Det sker for at imødekomme ønskerne om at sikre lavere højder og mindre tæthed for den indre del af Aarhus Ø. Blandt andet derfor er man gået ned i højde fra 12-14 etager til nu otte og punktvis ni etager på grunden ved Nørreport.

Højt på ønskesedlen fra borgerne stod også en ny skole, en daginstitution, en bypark og flere grønne åndehuller, og derfor er de skrevet med i det nye forslag til udviklingsplanen, som skal vedtages i byrådet, inden en høringsperiode begynder, og der igen bliver holdt et nyt borgermøde.

En ny skole, bypark og lavere byggeri. Sådan er de nye linjer for den sidste del af Aarhus Ø ind mod byen. Visualisering.

Ø og by skal hægtes sammen

Ifølge kommunen og arkitektfirmaet Gehl, som har været med i borgerinddragelsesprocessen, har man fået flere end 100 idéer, som nu er blevet lavet om til de ni del-strategier, som den nye udviklingsplan bygger på.

Det er ønsket, at den nye bydel skal være stedet, hvor byen og Aarhus Ø bliver hægtet sammen, lyder det.

- Det er tydeligt, at Aarhus Ø har betydning for mange og en af de helt store borgerønsker har netop derfor været, at sikre god adgang til havnen og kanalerne samt en grøn bydel med byggeri, der respekterer den menneskelige skala og flere offentlige funktioner, så mange kan nyde godt af området, siger Camilla van Deurs fra Gehl.

Det er området markeret med orange, som man har lavet forslag til udviklingsplan for.

Se visualisering: Sådan kan inderste del af Aarhus Ø komme til at se ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce