Sejlads, golf eller billard? Århusianske skoleelever kan få mere idræt på skoleskemaet

Fotos fra inspirationkalog

Sejlads, golf eller billard? Århusianske skoleelever kan få mere idræt på skoleskemaet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et samarbejde mellem skoler og idrætsforeninger giver eleverne mulighed for at prøve kræfter med en lang række idrætsgrene.

AARHUS: Fra 2015-2017 har århusianske skoleelever haft mulighed for at have flere og noget anderledes idrætsgrene på skoleskemaet. Det har været så stor en succes, at skoleelever nu igen får mulighed for at prøve kræfter med forskellige idrætsgrene i skoletiden. Aarhus Kommune og Idrætssamvirket har nemlig besluttet at aktivere en ny pulje til en række fælles projekter mellem skoler og idrætsforeninger.

I alt er der fundet 300.000 kroner årligt i 2018-20 til at fortsætte indsatsen 'Den åbne skole - samarbejde mellem skoler og idrætsforeninger Aarhus'.

- Aarhus har mange engagerede og dygtige instruktører i byens foreninger, som kan være med til at skabe nye aktiviteter i folkeskolen. Jeg håber, at vi med puljen kan skabe endnu mere aktivitet både i skolen og i vores foreninger, så endnu flere børn og unge får en aktiv hverdag fuld af sport og sunde fællesskaber, skriver Rabih Azad-Ahmad (R), rådmand for Kultur og Borgerservice, Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

Puljen blev udbudt første gang i 2015, og frem til 2017 har de århusianske elever haft mulighed for at prøve kræfter med blandt andet badminton, basketball, floorball, sejlads, golf, lacrosse og billard. Hvilke sportsgrene, der denne gang bliver udbudt, er endnu ikke besluttet, men skoler og idrætsforeninger har i samarbejde med Aarhus Kommune og Idrætssamvirket udarbejdet et inspirationskatalog.

Fællesskaber

Puljen understøtter intentionerne i Folkeskoleloven - Bevægelse og Den åbne skole, hvor der bliver sat fokus på bevægelse og læring. Den skal også hjælpe med til, at børn og unge får øjnene op for at bruge de gode muligheder og de fællesskaber, som idrætsforeningerne har til dem.

Rådmand for Børn og Unge, Thomas Medom (SF), glæder sig over samarbejdet.

- Tættere bånd mellem skoler og idrætsforeninger er ganske enkelt godt for både det lokale fællesskab og for børn og familier. Børn, forældre og foreninger får bedre kendskab til hinanden, og måske baner vi vejen for nye fritidsinteresser. Samtidig ved vi, at aktive og sunde børn lærer mere, og på den måde kan projekterne være med til at mindske uligheden i sundhed, siger Thomas Medom.

Sejlads, golf eller billard? Århusianske skoleelever kan få mere idræt på skoleskemaet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce