Serieindbrudstyve ribbede skoler for computere og telefoner: To århusianere skal i fængsel

To århusianere blev ved Retten i Aarhus idømt tre og et halvt års fængsel for systematiske tyverier fra skoler. Arkivfoto: Axel Schütt

Serieindbrudstyve ribbede skoler for computere og telefoner: To århusianere skal i fængsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

30 indbrud på jyske og fynske skoler koster to unge fra Aarhus hver tre og et halvt års fængsel.

AARHUS: To århusianske mænd på henholdsvis 25 og 26 år blev onsdag idømt tre og et halvt års fængsel for en lang tække af tyverier begået mod højskoler og efterskoler i Jylland og på Fyn. I alt 200 elever fordelt på 30 skoler mistede værdigenstande i forbindelse med tyverierne.

De to dømte fulgte samme mønster i alle indbruddene. Mens eleverne var til aftensmad i fællesområdet, sneg mændene sig ind på elevernes værelser via ulåste døre og stjal værdigenstande, de vidste, de hurtigt kunne afsætte. Det stod hurtigt klart for politiet, at der var tale om organiserede kriminelle, og politikredsene arbejdede derfor sammen i efterforskningen af de mange tyverier.

12. juni klappede fælden så, da en elev opdagede en mand, der sneg sig rundt på en efterskole i Hammerum ved Herning. Kort efter kunne skolen konstatere, at der var stjålet flere computere og trådløse høretelefoner.

Flere patruljer skyndte sig til området, og ved en campingplads nær motorvejen ved Silkeborg, blev to mænd anholdt i en bil der passede på beskrivelsen. I et skovstykke tæt på fandt betjentene de stjålne ting fra efterskolen i Hammerum. Begge mænd blev anholdt og sigtet for tyveri.

Grov forbrydelse

Ved hjælp af digitale spor lykkedes det efterforskerne at koble mændene til de i alt 30 indbrud. Blandt andet fandt politiet frem til, at mændene havde googlet efter høj- og efterskoler i bestemte områder, ligesom masteoplysninger i flere tilfælde dokumenterede, at mændene havde været ved skolerne omkring gerningstidspunktet.

Ud over de mange indbrud blev de to mænd også dømt for en række færdselsforseelser, så sammenlagt blev de i alt dømt for 251 forhold, som altså gav en dom på i alt tre og et halvt års fængsel til begge.

En dom, som anklager ved Østjyllands Politi, Jhin Lee, er godt tilfreds med.

- Det var meget organiserede og nøje planlagte indbrud, hvor kosterne formentligt hurtigt blev solgt ud af landet. Derfor fulgte retten anklagemyndighedens påstand om, at der var tale om indbrud af særlig grov beskaffenhed, som skulle give en højere straf. Tyverierne er gået ud over en lang række personer, så jeg er godt tilfreds med, at dommen understreger forbrydelsens grovhed, siger anklager Jhin Lee. De to mænd blev begge fængslet efter dommen, som de begge ankede til frifindelse. I en lignende sag sidder en anden 25-årig mand varetægtsfængslet hos Sydøstjyllands Politi, tiltalt for omkring 200 tyverier til en værdi af knap to millioner kroner fra efterskoler i det vestlige Danmark.

Serieindbrudstyve ribbede skoler for computere og telefoner: To århusianere skal i fængsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce