Sidste chance for en dukkert med livredderne: Snart pakkes udstyret sammen for sæsonen

Livredderne har med Trygfondens egne ord haft en 'fantastisk sæson' som følge af det gode vejr, der har fået mange til at springe i bølgen blå. Foto: Yilmaz Polat

Sidste chance for en dukkert med livredderne: Snart pakkes udstyret sammen for sæsonen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er ved at være sidste chance for en dukkert på en strand med livreddere, for om en lille uges tid pakker livredderne udstyret sammen og takker af for denne sæson.

AARHUS: Sommeren har været lang og varm i år, og det betyder også, at livredderne på de århusianske strande har haft en særdeles god sæson.

Men sommeren varer som bekendt ikke for evigt, og snart pakker livredderne udstyret sammen for denne gang og lukker tårnene. Det sker onsdag 22. august.

Selvom vejret ikke er det bedste for tiden, håber de i Trygfonden, der står for at organisere livredderne, at folk alligevel vil benytte lejligheden til at få en sidste dukkert sammen med livredderne.

- Ingen kan være i tvivl om, at det har været en perfekt sommer for dem, der elsker at bade. Det har også været en forrygende sæson for livredderne, der har haft travlt og talt om badesikkerhed med en masse mennesker, siger René Højer, programchef i TrygFonden, i en pressemeddelelse.

Og netop oplysende indsatser er noget af det, livredderne laver allermest af.

453 gange i løbet af uge 32 var livredderne i kontakt med badegæsterne på Moesgaard, Den Permanente og Aarhus Ø. for at fortælle dem om badeforholdene, de fem baderåd og hvad man skal være opmærksom på, når man bader.

Derudover blev det til 58 såkaldte førstehjælpsaktioner, hvor livredderne hjælper til med eksempelvis snitsår eller skader efter møde med brandmænd, og 91 forebyggende aktioner på de tre steder.

De fem baderåd
  1. Lær at svømme
  2. Gå aldrig alene i vandet
  3. Læs vinden og vandet
  4. Lær stranden at kende
  5. Slip ikke børnene af syne

Bad aldrig alene

Sommerferien er for de flestes vedkommende slut og hverdagen begyndt. Dermed er den travleste periode på strandene også forbi.

Det gode vejr og det lune vand får dog stadig mange til at springe i vandet, og det er naturligvis heller ikke forbudt, selvom livredderne forsvinder fra strandene.

- Til de badegæster, der bader, efter livredderne har lukket tårnene, er mit bedste råd aldrig at bade alene og at tage sig i agt for de lokale forhold på strandene, siger Anders Myrhøj, chef for drift og sekretariat i TrygFonden Kystlivredning.

Når der er fralandsvind, skal man lade badedyrene bliver på stranden og i pålandsvind er der risiko for stærk udadgående strøm i de såkaldte revlehuller.

- Hvis man bader flere sammen, har man bedst mulighed for at blive hjulpet, hvis man kommer i problemer, og det kan ske for selv den bedste svømmer, siger han.

På Havnebadet på Aarhus Ø bliver livredderne dog lige en uge længere. Her siger de først tak for sæsonen 31. august.

Sidste chance for en dukkert med livredderne: Snart pakkes udstyret sammen for sæsonen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce