Sidste punktum i skraldesagen


Sidste punktum i skraldesagen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Affaldvarme forventer store besparelser ved at bygge sin egen skraldepandevask. Århus Miljøcenter kritiserer beslutningen.

En driftsmæssig beslutning om at indrette sin egen vaskehal til skraldespande i kommunens selskab Affaldvarme har medført en stærk reaktion fra Aarhus Miljøcenter.

I dag lejer Affaldvarme sig ind i en vaskehal hos naboen på Bautavej, Århus Miljøcenter, hvor der er en vaskemaskine til spande, men hvor meget af rengøringen også gøres manuelt ved, at medarbejdere iklædt rumdragter spuler skraldespande og containere for snavs og stads.

Samtidig har Affaldvarme i årevis lejet et værksted og 4.000 kvadratmeter oplagsplads til spande og containere. Alt dette er nu opsagt, fordi Affaldvarme vil indrette sit eget i en nabobygning.

»Vi havde forhandlet færdigt og var helt enige om prisen for at forlænge kontrakten på vores vaskehal, men så slog Affaldvarme pludselig helt om, og vil nu i stedet lave deres egen vaskehal. Det er jo spild af forbrugernes penge at investere fem millioner kroner i en ny vaskehal få hundrede meter væk, når vi har en liggende her i forvejen, som forbrugerne allerede har betalt« siger direktør Gert F. Rasmussen fra Århus Miljøcenter.

Århus Miljøcenter er en udløber af det tidligere Aarhus Renholdningselskab på Bautavej, og fungerer i dag som en selvejende, erhvervsdrivende fond, ledet af forskellige brugergrupper af lejere og udlejere.

I marts opsagde byrådet lejeaftalen omkring garager, omklædningsrum og kantine hos Århus Miljøcenter, fordi det fremover er de renovationsfirmaer, der arbejder i udbud for kommunen som selv skal finde lokalerne. Det sparer kommunen fem-otte millioner kroner på om året.

Men det lå i luften, at Affaldvarme ville fortsætte med at leje vaskehallen, som koster en million kroner i leje om året.

Det vil man ikke alligevel, fordi man kan spare penge på længere sigt ved at investere i sin egen vaskehal, lyder svaret fra affaldvarmechef Bjarne Munk Jensen, Affaldvarme. Dermed er det sidste punktum nu sat i det, der blev kaldt skraldesagen. Kommunen kommer helt ud af forbindelsen med det tidligere skraldeselskab.

»Vi bor ved siden af AarhusVand, og vi fik i foråret at vide, at de vil flytte ud af en hal. Derfor fik vi meget pludseligt mulighed for at overtage hallen. Her vil vi installere en fuldautomatisk vaskemaskine, der kan tage alle spandetyper. Og nej, det vil ikke koste fem millioner kroner, men formentlig kun tre millioner kroner for maskine og indretning. Så den investering er snart tjent hjem samtidig med, at vi får et meget bedre arbejdsmiljø, fordi spandene ikke skal spules manuelt,« fortæller Bjarne Munk Jensen.

Med hallen følger også en større plads udenfor til de tomme spande samt plads indendøre til at montere og reparere de specielle nedgravede containere, der står over hele midtbyen. I dag står man udenfor med monteringsarbejdet, så også her forbedres arbejdsmiljøet. Derfor opsiger Affaldvarme hele lejemålet hos naboen på Bautavej i Aarhus Vest.

»Vi får en begrænset husleje i hallen, og alternativet er, at den står tom,« siger Bjarne Munk Jensen.

Forklaringerne formilder ikke udlejer Gert F. Rasmussen, der mister sin kunde og indtægt:

»Er de kvadratmeter, som Affaldvarme får, gratis? Hvad mon de koster forbrugerne. Er det i forbrugernes øjne en fornuftig disposition at bruge yderligere penge på en vaskehal. Og vil det fremme salget af hele området omkring Affaldvarme og Aarhus Vand, når de skal flytte, at der ligger en vaskehal til skraldespande?« Spørger Gert F. Rasmussen.

Affaldvarme ventes at flytte hele sin administration til Edwin Rahrsvej, når magistratsafdelingen for Teknik og Miljø i 2016 vil opføre et fælles kontorhus her for hele magistratsafdelingen. Til gengæld er planen, at de tekniske faciliteter bliver på Bautavej, mens Aarhus Vand ventes at flytte helt ud af Bautavej, der så skal sælges.

Sidste punktum i skraldesagen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce